Trevifontein

Trevifontein Rome - menigte rondom de fontein
De Trevifontein is de bekendste en grootste fontein van Rome. De fontein is 26 meter hoog, 22 meter breed en werd gebouwd tegen de achterkant van een paleis. De bouw ervan duurde 30 jaar en was klaar in 1762. Het is een van de top attracties in Rome. De fontein is het decor geweest in allerlei films waaronder de wereldberoemde Italiaanse klassieker La Dolce Vita uit 1960.

Griekse zeegod Oceanus van Trevifontein
In het midden staat de Griekse zeegod Oceanus op een strijdwagen met gevleugelde paarden en Tritons. De standbeelden naast hem symboliseren Overvloed en Gezondheid. Tre vi betekent drie wegen. In het verleden kwamen 3 wegen uit bij de fontein. Twee bekende attracties dichtbij zijn de Spaanse Trappen en het Pantheon.


De kerk Santi Vincenzo e Anastasio a Fontana di Trevi werd gebouwd tussen 1646 – 1650, ruim voor de bouw van de Trevifontein. Een bekende gewoonte is om een muntje over je schouder te gooien in de fontein. De gemeente vist 3 x per week deze muntjes eruit. Totaal levert dit meer dan een miljoen euro per jaar op. Het geld wordt geschonken aan goede doelen.

Groepsreizen Zuid-Europa

100 groepsreizen naar Italië
Frankrijk
Spanje