Colosseum

Colosseum Rome
Het Colosseum in Rome werd gebouwd tussen de jaren 72 – 80 en was het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk. De afmetingen zijn 186 x 156 meter. Het hoogste punt is 48 meter. Vermoed wordt dat de naam niet verwijst naar de grootte van het theater maar naar de Colossus van Nero. Dit was een kolossaal bronzen standbeeld van 35 meter dat keizer Nero van zichzelf liet maken en bij het Colosseum stond.

Colosseum theater Rome
In het midden was de arena met daaronder een labyrint met valluiken en liften. Op de tribunes was plek voor 50.000 toeschouwers. Het Colosseum was vooral bekend door zijn gladiators waarbij men tegen elkaar vocht of tegen wilde dieren. Historici schatten dat er enkele honderdduizenden mensen zijn omgekomen in het Colosseum. Toen het Christendom de staatsgodsdienst werd stopte keizer Honorius in 404 de wrede voorstellingen in het theater.

Colosseum boog galerijen

Tickets

Het Colosseum is een topattractie in Rome met 6 miljoen bezoekers per jaar. Metrostation Colosseo van lijn B ligt dichtbij. Tickets voor het Colosseum zijn inclusief een bezoek aan het naastgelegen Forum Romanum en Palatine. Het is verplicht om online een tijdstip te reserveren. Parcocolosseo.it is de officiële website naar deze is vaak niet bereikbaar.

Als je online een ticket koopt dan krijg je een bevestiging met een link naar de officiële app. Hierin staat het ticket. De prijs van een ticket kost 16 euro + 2 euro reserveringskosten. Een Full Experience Ticket kost 24 euro en dan krijg je ook toegang tot de Arena en de Underground. Loop je mee in een groep met een archeoloog dan is de prijs 23 euro en een educatief avondbezoek aan de Arena en Underground kost 25 tot 34 euro. Koop je het ticket via een online agency dan betaal je een aantal euro extra. Jongeren tot 18 jaar zijn gratis en tot 25 jaar jaar betaal je 2 euro. Een tweede website (die het wel doet) om online een ticket te kopen is coopculture.it

Rome stedentrip

Spaanse Trappen
Trevifontein
Pantheon
Groepsreizen naar Italië & stedentrip Rome