Singapore

Marina Bay Sands
De Republiek Singapore is een grote stad in Zuidoost-Azië met bijna 6 miljoen inwoners. In 1959 kreeg Singapore zelfbestuur. Belangrijke pijlers van de economie zijn de haven, handel in goederen en het internationale bankwezen. Op de foto de wolkenkrabbers van het Central Business District. Links het hotel Marina Bay Sands. Groepsreizen naar Maleisië en Thailand bezoeken vaak ook Singapore.

Marina Bay Sands Hotel
Hotel Marina Bay Sands in Singapore is wereldberoemd. Het enorme hotel bestaat uit 3 torens met in totaal 5530 hotelkamers. Op het dak van de torens is een groot infinity zwembad dat het grootste overloopzwembad ter wereld is. De toegang tot dit zwembad is helaas alleen toegestaan als men een hotelkamer heeft geboekt. Buitenstaanders kunnen wel een kaartje kopen voor het uitkijkplatform op het dak. Een goedkope overnachting kost ongeveer 325 euro. Het ontbijt is exclusief en kost ongeveer 45-53 dollar p.p. Verder is er een groot casino in het hotel en zijn er restaurants van bekende Michelin chef-koks. Singapore Marina Bay Sands heeft bijna 31.000 reviews in Booking (8.9).


Chinatown bestaat uit kleine straatjes met winkeltjes en restaurants. Het is er gezellig maar Singapore is een dure stad. Een flesje bier op een terrasje kost al snel 7 euro en ook het eten in de restaurants en supermarkten is een stuk duurder als in Nederland. In de bekende winkelstraat Orchard Road zijn veel shopping malls met restaurants en daar zijn de prijzen meer betaalbaar. Chinatown heeft daarentegen wel een centrale locatie dichtbij Marina Bay.

Attracties

Belangrijke attracties in Singapore zijn Marina Bay, Gardens of the Bay, Sentosa eiland, Chinatown, Little India, winkelstraat Orchard Road, Clarke Quay en de overdekte markthallen waar men kan eten. Sentosa eiland ligt enkele kilometers van het centrum. Metro station Harbourfront ligt tegenover Sentosa. Vandaar is een monorail maar men kan ook vrij gemakkelijk naar het eiland toe lopen. Het is ongeveer 1 km. Minder bekend bij toeristen is East Coast Park (fietsen, rolschaatsen, watersport)

Hotel Chinatown

De hotels in Singapore zijn duurder als in andere Aziatische steden. Vaak zijn de kamers klein en is er weinig ruimte voor de bagage. Wij verbleven enkele nachten in het Southbridge Hotel (1061 reviews, 7.9) dat dichtbij Chinatown ligt. Een traditioneel gebouwd hotel met een leuke open bar aan de straatkant. De deluxe kamers hebben geen raam en zijn gehorig. Deze kamers zijn zeker geen aanrader om te boeken. De executive rooms daarentegen hadden grote ramen, een normaal tweepersoonsbed en genoeg ruimte. De prijs voor deze kamer was 12 euro duurder (tussen 97-122 euro per nacht in 2022) maar het geld zeker waard. Naar metrostation Chinatown is 350 meter lopen. Dichtbij het hotel is een markt met allerlei kraampjes voedsel en drank waar mensen kunnen eten (hawker centre).

Capsulehotels (pod hotel)

Een bijzondere overnachting is een verblijf in een capsulehotel (pod hotel). In Singapore zijn capsulehotels behoorlijk populair door de hoge prijzen. Hostel Spacepod (690 reviews, 8.7) biedt een comfortabel tweepersoonsbed in een dubbele cabine voor 36 euro inclusief ontbijt. Een erg populair capsulehotel is Capsule Pod Boutique Hostel (3238 reviews, 8.6). Dit hotel staat in Chinatown op 130 meter van het metrostation.

Groepsreis Singapore

Een paar reisorganisaties hebben in hun programma een groepsreis Singapore, Maleisië en Thailand. Soms wordt er weinig tijd (tot 24 uur) doorgebracht in Singapore. De rondreis Maleisië & Singapore van Shoestring heeft er de meeste tijd tijd voor uitgetrokken. Deze rondreis begint in Kuala Lumpur en eindigt in Singapore waar men op dag 19 aankomt. Dag 20 + dag 21 kan men geheel zelf invullen. Op dag 22 gaat de groepsreis van Shoestring terug naar Amsterdam. De 21-daagse groepsreis van ANWB start in Singapore waar men ’s morgens aankomt. De rest van dag 2 + dag 3 kan men zelf invullen. Op dag 4 wordt naar Maleisië gereden.

Maleisië & Singapore (Shoestring, 22 dagen, v.a €2099)
Singlereis Singapore, Maleisië en Borneo (ANWB, 15 dagen, v.a €2179)
Thailand, Maleisië en Singapore (Djoser, 21 dagen, v.a €2395)
Singapore, Maleisië en Thailand (Sawadee, 21 dagen, v.a €2399)
Singapore, Maleisië en Thailand (ANWB, 21 dagen, v.a €2649)

Goedkope rondreizen Azië

  • Bhutan
  • Cambodja
  • China
  • India
  • Indonesië
  • Japan
  • Thailand
  • Vietnam
  • Azië