Saoedi-Arabie

Saoedi-Arabië Mekka
Saoedi-Arabië, gelegen in het hart van het Midden-Oosten, beslaat ongeveer 80% van het Arabisch Schiereiland. Het wordt begrensd door de Rode Zee in het westen, de Perzische Golf in het oosten, en grenst aan acht landen, waaronder Jordanië, Irak en Jemen. Het geografische landschap varieert, met bergen zoals Jebel Sawda in het westen, de woestijn van Rub’ al Khali in het zuidoosten, en vruchtbare oases verspreid over het land. Er zijn bijna geen rondreizen naar het land maar sinds kort heeft reisorganisatie Sawadee een groepsreis Saoedi-Arabië.

Groepsreis Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië (Koning Aap, 15 dagen, v.a €4887)
Saoedi-Arabië (Djoser, 12 dagen, v.a €4895)
Saoedi-Arabië (Sawadee, 14 dagen, v.a €5149)

Klimaat

Het klimaat in Saoedi-Arabië is over het algemeen heet, met temperaturen die in de zomer tot boven de 45 graden Celsius kunnen stijgen. De winters zijn mild met temperaturen variërend tussen de 15 en 30 graden Celsius. Er valt weinig neerslag, hoewel er in de winter in sommige gebieden regen kan vallen.

Inwoners

Saoedi-Arabië heeft een bevolking van ongeveer 35 miljoen mensen. De meerderheid van de bevolking bestaat uit Saoedi-Arabieren, met een aanzienlijk percentage expats die in de grote steden werken. De officiële taal is Arabisch en de voornaamste religie is het Soennitische Islam.

Bezienswaardigheden

Saoedi-Arabië is rijk aan historische en culturele bezienswaardigheden. Mekka en Medina, twee van de heiligste steden in de islam, trekken jaarlijks miljoenen pelgrims. De historische stad Diriyah, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, geeft een inkijk in het leven in het vroegere Saoedi-Arabië. De rotsformaties en prehistorische rotstekeningen in de provincie Hail zijn ook een must-see.

Vervoer

Het vervoer in Saoedi-Arabië is goed ontwikkeld. De meest gebruikelijke manier om te reizen is per auto, met uitgebreide snelwegnetwerken die de grote steden verbinden. Het land heeft ook vier internationale luchthavens in Jeddah, Riyad, Dammam en Medina. Openbaar vervoer is beschikbaar in grote steden, inclusief bussen en metro’s.

Kledingvoorschriften

In Saoedi-Arabië gelden strikte kledingvoorschriften, vooral voor vrouwen. Vrouwen moeten een abaya dragen, een lang, los gewaad dat het lichaam bedekt, en ook hun haar bedekken. Echter, sinds 2019 is het niet meer verplicht voor buitenlandse vrouwen om een hoofddoek te dragen, hoewel het dragen ervan nog steeds wordt gerespecteerd, vooral in conservatieve gebieden.

Mannen moeten over het algemeen losse, bedekkende kleding dragen. Korte broeken worden doorgaans als ongepast beschouwd, met name buiten de grote steden en toeristische gebieden.

Groepsreizen Midden-Oosten

  • Dubai en Abu Dhabi
  • Egypte
  • Iran
  • Israel
  • Jordanie
  • Turkije