Wintersport en Wandelen

Oostenrijk bergen met hut

Op vakantie naar Oostenrijk

Van koude winters tot warme zomers, Oostenrijk is tijdens elk seizoen geschikt voor een leuke vakantie. De mooie natuur, kleine dorpjes en grote steden zorgen voor een wijde variatie aan omgevingen. In het land kan je verschillende activiteiten verrichten zoals lange wandelingen in de bergen maken, skiën of genieten van een van de prachtige bergmeertjes in de alpen. Ben je aan het overwegen om op vakantie te gaan naar Oostenrijk? Lees dan gerust verder!

Een leuke vakantie in Oostenrijk

Oostenrijk ligt ten zuiden van Nederland, tussen Duitsland en Italië. Veel mensen kiezen ervoor om deze afstand met de auto af te leggen in de zomer en in de winter. Vanaf het midden van Nederland is het ongeveer 10 tot 11 uur rijden. Daarnaast kan je natuurlijk ook met de vliegtuig of tegenwoordig zelfs met de trein het land bezoeken. Veel mensen kiezen ervoor om met de auto naar het land te rijden omdat dit vervoer gemakkelijker maakt en ze op deze manier mountainbikes of kano’s mee kunnen nemen. Ook populair zijn busreizen naar Oostenrijk. Bij een groepsreis Oostenrijk krijg je een compleet verzorgde tour met excursies.

In Oostenrijk zijn er veel verschillende activiteiten voor jong en oud. De Oostenrijkse alpen zijn perfect geschikt voor lange wandelingen in de bergen met mooie uitzichtpunten en leuke meertjes waar je in de zomer zelfs in kan zwemmen. Hoewel Oostenrijk een landvast land is valt er dus ook te zwemmen in natuurlijk water. Daarnaast zijn de alpen ook een paradijs voor mensen die van base jumping of deltavliegen houden. Ook zijn er wilde rivieren voor kanoën of kajakken. Voor een echt actieve vakantie is Oostenrijk goed geschikt, maar je kan er ook voor kiezen om in een hotel te ontspannen in de heerlijke berglucht.

Je kan er heerlijk voor kiezen om in een restaurant te eten in de zon met een mooi uitzicht op de bergen. De Oostenrijkse keuken bevat heerlijke gerechten zoals Kaiserschmarrn, Apfelstrudel, Schnitzel of Currywurst. Deze gerechten kan je ook vinden in een grote stad zoals Wenen of Salzburg waar je de hele dag kan rondwandelen en genieten van de vele winkels en de mooie architectuur. Door de mooie omgeving en de unieke uitstraling van de Oostenrijkse dorpjes in de Alpen kiezen veel mensen Oostenrijk als het vakantieland van dit jaar.

Op wintersport in Oostenrijk

Wanneer het weer winter wordt kiezen veel mensen ervoor om de sneeuw op te zoeken. Oostenrijk is het populairste land voor wintersport en dit is niet zonder reden. In Oostenrijk zijn er veel verschillende skigebieden met brede en lange pistes. Daarnaast zijn er genoeg hotels te vinden die vlak bij een skipiste staan waardoor het skiën heel toegankelijk wordt.

Ben je even klaar met skiën of snowboarden? Of hou je er niet van? Dat is zelfs geen probleem! Oostenrijk is heel mooi te verkennen in de sneeuw met bevroren meren, watervallen en hoge bergen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om bij een restaurant boven op de berg te genieten van de heerlijke gerechten. Apres-ski is ook populair onder de Nederlanders. Een lekker drankje doen na een lange dag skiën is niet verkeerd!

Groepsreizen Europa

Oostenrijk
Frankrijk
Italie
Kroatie
Polen
Zwitserland