Paris Tourist Card

Paris Tourist Card

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk, de stad van de liefde en de wereldhoofdstad van de mode. Het is met meer dan 2,3 miljoen inwoners ook gelijk de grootste stad van Frankrijk. De Nederlandse vakantieganger stapt dan ook maar als te graag in de auto, het vliegtuig of de trein om een bezoekje te brengen aan Parijs. Dankzij de korte afstand ben jij zo op jouw eindbestemming en kan jij gaan genieten van al het moois dat de hoofdstad te bieden heeft. Mocht jij binnenkort afreizen naar Parijs, dan raden wij je aan om een Paris Tourist Card te kopen. In dit artikel vertellen wij meer over de voordelen van de toeristenkaart.

Voordelen van de Paris Tourist Card

De Paris Tourist Card biedt op allerlei manieren uitkomst. Je kan met de toeristenkaart namelijk met het grootste gemak de beste bezienswaardigheden bezoeken. Dat is mogelijk zonder in de rij te hoeven staan voor een toegangskaartje. Daarnaast is het mogelijk om kosteloos een mooie boottocht te maken en te genieten van kortingen op diverse musea en activiteiten in de wereldstad. De stadspas is specifiek gericht op de toeristen en is zeer geschikt voor vakantiegangers die slechts enkele dagen in de stad vertoeven. Je kan namelijk de beroemdste bezienswaardigheden bezoeken en dat kan op jouw eigen tempo. De Paris Tourist Card is goedkoper dan wanneer jij besluit losse kaartjes te kopen en het scheelt onwijs veel tijd.

Skip the Line

Parijs mag jaarlijks rond de 50 miljoen toeristen verwelkomen en staat daarmee in de top 3 drukbezochtste steden ter wereld. Het is dan ook geen verrassing dat de rijen voor de populairste bezienswaardigheden lang kunnen zijn. Jij kan met de Paris Tourist Card genieten van het unieke concept ‘skip the line’. Je hoeft bij het Louvre en de Eiffeltoren niet te wachten, want je mag gelijk binnenstappen. Extra voordelen zijn dat jij een gids meekrijgt tijdens het bezoek aan de Eiffeltoren en je ook nog het Museé Delacroix mag gaan bezoeken.

Toeristenbus in Parijs

De Franse hoofdstad beschikt over een bijzonder goed vervoersnetwerk. Er rijden constant trams, metro’s en bussen door de stad. Echter is het gebruik van het openbaar vervoer niet inbegrepen bij de Paris Tourist Card. Je zal dus nog een los kaartje moeten kopen voor het openbaar vervoersnetwerk. De tickets voor het OV zijn verkrijgbaar voor enkele ritten, maar er zijn ook handige passen voor meerdere dagen beschikbaar. Er rijden ook voldoende taxi’s door Parijs, maar die zijn behoorlijk prijzig. Je kan ook altijd nog in de toeristenbus stappen. De bussen staan beter bekend onder de naam ‘hop-on hop-off’. De toeristenbussen rijden door de hele stad en stoppen dan ook bij alle bezienswaardigheden, attracties en musea. Je kan met Paris Tourist Card een mooie korting ontvangen op de kaartprijs voor de toeristenbussen. Een ticket geeft de mogelijkheid om een bepaalde periode onbeperkt met de bussen te reizen, bijvoorbeeld voor één of twee dagen.

Gratis applicatie

Zodra jij de Paris Tourist Card hebt gekocht mag jij de bijbehorende applicatie gratis downloaden in de App Store of de Google Play Store. De app beschikt over een audiogids, die van alles kan vertellen over de bezienswaardigheden en de musea. Het is een leuke manier om tijdens de stedentrip ook nog wat te leren over Parijs. Er staan ook nog enkele wandelroutes in de applicatie. De app is offline beschikbaar, waardoor jij niet de beschikking hoeft te hebben over een internetverbinding.

Extra korting

De Paris Tourist Card biedt gratis toegang tot de bekendste bezienswaardigheden, namelijk het Louvre en de Eiffeltoren. Daarnaast mag jij ook een boottochtje maken, wat een leuke ervaring zal zijn voor jong en oud. Echter heeft Parijs nog zoveel meer te bieden. Je kan met de Paris Tourist Card extra korting krijgen op de andere bezienswaardigheden, musea en attracties. Je moet denken aan het beroemde Picasso Museum, een ritje in de toeristenbus en een mooie stadstour. Het is daardoor extra lucratief om de Paris Tourist Card te kopen.

Paris Tourist Card online kopen

De Paris Tourist Card is geen ‘echte’ toeristenpas, want je zal geen fysieke kaart ontvangen. Het voordeel daarvan is dat jij de Paris Tourist Card online kan kopen. Het is mogelijk om alles al voor vertrek geregeld te hebben. Bepaal de data en betaal met de bekende betaalsystemen. Je ontvangt een mailtje met daarin een link. Klik de bezienswaardigheden, musea en attracties aan die jij graag wilt gaan bezoeken tijdens de stedentrip. De toegangskaartjes worden direct verstuurd via de mail. Daarnaast ontvang jij ook nog de kortingscode voor alle overige activiteiten in Parijs.

Groepsreizen Europa

Groepsreizen Frankrijk (rondreizen, fiets- en wandelvakanties)
Duitsland
Spanje