Berchtesgaden

Berchtesgaden Duitsland

Vakantie in Berchtesgaden

Een van de bekendste Duitse natuurgebieden is het prachtige Berchtesgaden. De gelijknamige stad ligt direct aan de grens met Oostenrijk. Rondom het gezellige stadje is het immens grote nationale park te vinden. Het is overigens het enige nationale park in Duitsland dat is gelegen op de alpiene. De Watzmann berg kent een hoogte van ruim 2700 meter, er is slechts één andere berg hoger in het grote Europese land.

De Koningssee is de grootste toeristische trekpleister van Berchtesgaden. Toeristen vanuit heel Europa reizen af naar het grote Duitse meer. Het bijzondere heldere water zorgt voor een sprookjesachtige sfeer in het vakantiegebied. Berchtesgaden en de omliggende dorpen waren lang geleden al populair bij de prominenten. In de Tweede Wereldoorlog was dit gebied de thuishaven van Adolf Hitler en zijn vertrouwelingen. Vandaag de dag kan jij in Berchtesgaden genieten van een welverdiende vakantie. Je kan prachtige wandelingen maken door het natuurgebied of één van omliggende dorpjes bezoeken. Daarnaast is het ook leuk om een uitstapje te maken in het nabijgelegen Oostenrijk.

Authentiek Berchtesgaden

De stad Berchtesgaden telt bijna 7800 inwoners en ligt op een hoogte van 572 meter. Het stadje is ruim 35 vierkante kilometer groot en kent een rijke geschiedenis. In de 12e eeuw werd het stadje opgericht en werd er een grote klooster gebouwd. Tegenwoordig is het oude klooster een bekende bezienswaardigheid. Opvallend genoeg was een deel van het klooster in een ver verleden ook de thuishaven van de Koning van Beieren. Het is ook zeker een aanrader om een wandeling te maken door het historische centrum en een drankje te gaan drinken op de oude markt. Vanzelfsprekend kan je ook prima shoppen of een hapje eten in het centrum van Berchtesgaden.

Uitje naar Salzburg

Je kan gedurende een vakantie in de Duitse plaats ook allerlei leuke uitstapjes ondernemen. Ga bijvoorbeeld Salzburg, de vierde stad van Oostenrijk. Salzburg is voornamelijk bekend van Mozart, maar dat is zeker niet alles. De beroemde film ‘Sound of Music’ werd opgenomen in de stad. Er worden zelfs tours georganiseerd in de stad, zodat je langs alle bekende punten uit de film komt. Leuk feitje, er zijn ook enkele bekende scenes opgenomen in Berchtesgaden. Het gaat om de openingsscene en de allerlaatste scene van de film. Wij raden je dan ook aan om de film eerst te kijken voordat je in de auto of het vliegtuig stapt, dat is wel zo leuk.

Bewonder de befaamde zoutmijnen

De zoutmijnen speelde een onwijs belangrijke rol in de historie van het gebied. Het ontginnen was in de 12e eeuw al de taak van de kloosterlingen. De zoutmijn van Berchtesgaden is dan ook een bekende bezienswaardigheid in het vakantiegebied. Stap in de trein en rij enkele honderden meters de berg in. Je komt alles te weten over de zoutmijnen en de geschiedenis van Berchtesgaden. Glij van de speciale mijnwerkersglijbaan en maak een tochtje over het zoutmeer dat onder de grond is gelegen.

Bezoek het Adelaarsnest van Hitler

De Obersalzberg is wellicht de beruchtste berg van Duitsland. Gedurende de Tweede Wereldoorlog was het gebied namelijk in zijn totaliteit in de handen van Adolf Hitler. In het gebied waren ook alle vertrouwelingen van de Duitse heerser woonachtig. Hitler was woonachtig in het Berghof, maar zijn buitenverblijf was het Adelaarsnest. De laatstgenoemde woning is niet getroffen door de bombardementen en nog volledig intact. Je kan hier tegenwoordig een hapje gaan eten met een verbijsterend mooi uitzicht.

Wandelroutes

In Berchtesgaden en omgeving kan je als toerist allerlei sportieve activiteiten ondernemen. Er zijn dan ook diverse mooie wandelroutes te vinden. Kies voor de zware en steile bergwandeling of toch voor de rustieke wandeling door het Nationaal Park Berchtesgarden. De wandelingen duren tussen de anderhalf en de drie uur. Jong en oud kunnen zich tijdens de wandeling prima vermaken en genieten van een prachtig uitzicht over de natuurrijke omgeving. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om fietstochten te maken door het berggebied. Fietsen in Berchtesgaden is geschikt voor de ervaren wielrenner als de ‘normale’ fietser. Je kan in de omgeving bij diverse verhuurbedrijven terecht voor een huurfiets, waaronder een elektrische fiets en een mountainbike.

Fietsvakantie Duitsland & wandelen

Wandelen door het hart van de Harz (OAD, 6 dagen, v.a €429)
Fietsen in Zwarte Woud en Rijndal (TUI, 7 dagen, €479)
Fietsen langs de Moezel (TUI, 5 dagen, €499)
Fietsvakantie Thüringerwald en Saksen (TUI, 7 dagen, €539)
Fietsvakantie Oostzee en Mecklenburgse meren (OAD, 7 dagen, v.a €589)
Fietsen over de Romantische Strasse (OAD, 7 dagen, v.a €589)
Fietsen langs de Rijn en de Moezel (TUI, 7 dagen, €608)
Fietsreis door het Teutoburgerwald (TUI, 7 dagen, €609)
Fietsvakantie Langs de Bodensee (TUI, 7 dagen, €619)
Fietsen Berlijn en Potsdam (TUI, 7 dagen, €689)

Groepsreizen

Groepsreizen Duitsland
Groepsreizen Oostenrijk
Groepsreizen Tsjechië & Slowakije