Antwerpen

Keyserlei Antwerpen

Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad in België en de hoofdstad van de provincie Antwerpen. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, architectuur, cultuur en natuurlijk de diamantindustrie. Hier zijn enkele bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt verkennen in Antwerpen:

Bezienswaardigheden

– Grote Markt: Dit historische plein is omringd door prachtige gildehuizen en het indrukwekkende stadhuis. Het is een perfecte plek om de architectuur van de stad te bewonderen.
– Gildehuizen: Deze gebouwen werden vroeger gebruikt door de gilden, die belangrijke economische en sociale instellingen waren in de middeleeuwen. De gevels van de gildehuizen zijn rijkelijk versierd en weerspiegelen de rijkdom van de gilden.
– Brabofontein: In het midden van de Grote Markt staat de Brabofontein, een indrukwekkend standbeeld van de Romeinse soldaat Silvius Brabo. Volgens de legende doodde Brabo de reus Antigoon die tol eiste van mensen die de Schelde wilden oversteken.
– Onze-Lieve-Vrouwekathedraal: Deze prachtige gotische kathedraal is het hoogste gebouw van de stad (125 meter) en herbergt enkele beroemde schilderijen van de Vlaamse meester Peter Paul Rubens.
– Het Rubenshuis: Dit museum is het voormalige huis van Peter Paul Rubens en toont zijn leven en werk.
– Museum aan de Stroom (MAS): Dit moderne museum is gewijd aan de geschiedenis, cultuur en kunst van Antwerpen en biedt een panoramisch uitzicht over de stad.

Winkelen

De Meir is de belangrijkste winkelstraat in Antwerpen, met zowel bekende ketens als lokale boetieks. Bij de Meir vindr je het stadhuis en de Grote Markt. Voor luxere winkels kun je terecht op de Schuttershofstraat en de Huidevettersstraat. De Kloosterstraat en de Kammenstraat zijn bekend om hun vintage winkels en unieke boetieks. De Keyserlei is een drukke winkelstraat met veel horeca die van het Centraal Station richting Meir loopt.

Winkelcentrum
De grootste shopping mall van Antwerpen is het Wijnegem Shopping Center. Het telt meer dan 200 winkels maar ligt buiten de stad. Twee winkelcentra in het centrum zijn Shopping Stadsfeestzaal en Grand Bazar Antwerp.

Diamanten

Antwerpen is wereldwijd bekend als het centrum van de diamantindustrie. Je kunt een bezoek brengen aan het Diamantmuseum (DIVA) om meer te weten te komen over de geschiedenis van diamanten en de handel in de stad. De Diamantwijk ligt bij het Centraal Station van Antwerpen.

Centraal Station Antwerpen

Trein en Metro

Antwerpen Centraal Station is een belangrijk knooppunt en een architectonisch meesterwerk. Met de Thalys reis je in 32 minuten van Rotterdam naar Antwerpen. De gewone intercity doet er een uur over. De stad heeft geen metrosysteem, maar wel een uitgebreid netwerk van trams en bussen. De trams hebben 12 ondergrondse tramstations waardoor de binnenstad goed en snel bereikbaar is.

Restaurants

Antwerpen heeft een gevarieerd culinair aanbod, van traditionele Belgische gerechten tot internationale keukens. Enkele populaire restaurants zijn The Jane, Restaurant ’t Fornuis en De Pottekijker. The Jane is een tweesterrenrestaurant en in Nederland vooral bekend door chef-kok Sergio Herman. Hij stopte echter in 2021 en nu is chef-kok Nick Bril de eigenaar van het restaurant.

Cafés

Voor koffie en lichte snacks kun je terecht bij onder andere Caffènation, Vascobelo V-Bar en Kaffeenini.

Uitgaan

Antwerpen heeft een levendig nachtleven met een scala aan bars, clubs en evenementen. Bezoek Café d’Anvers, Club Vaag of Red & Blue voor een avondje uit. Wekelijks bezoeken duizenden Nederlanders het Antwerpse nachtleven. Bekende clubs zijn IKON, Ampere en club café Klimax. Een hele populaire club was Café d’Anvers maar deze sloot na 30 jaar zijn deuren in 2019.

Hotels

Je kan honderden hotels in Antwerpen boeken bij Booking. Een aantal populaire hotels zijn het 3-sterrenhotel Citybox, Hotel Rubens op de Grote Markt en NH Hotel Antwerp Centre.
Citybox Antwerp (8053 reviews, 8.5)
NH Collection Antwerp Centre (4612 reviews, 8.7)
Hotel Rubens-Grote Markt (2986 reviews, 8.7)
Hotels nabij Centraal Station

België

Groepsreizen België