Steden

Grenada

De op twee na grootste stad van Nicaragua werd in 1524 gesticht door de Spaanse veroveraar Francisco Hernandez de Córdoba. Het ligt op minder dan 50 km van Managua, aan de westelijke oever van het meer van Nicaragua en aan de voet van de Mombacho-vulkaan. Vanwege de ligging aan voormalige handelsroutes die over het meer van Nicaragua voerden en als een belangrijke havenstad, werd Granada in de 17e eeuw verschillende keren aangevallen door piraten en herhaaldelijk gedeeltelijk verwoest.

Tegenwoordig trekt de stad talrijke bezoekers met zijn gebouwen in koloniale stijl en de haven is het startpunt voor boottochten over het meer. Excursies naar bijvoorbeeld de “Isletas”, meer dan 300 kleine eilanden in het meer van Nicaragua, zijn erg populair. De historische monumenten van de stad die de moeite waard zijn, zijn de kathedraal (eerst gebouwd in 1529, verwoest in 1856 en herbouwd in 1880), de kerk La Merced met zijn barokke façade, het San Francisco-klooster (gesticht in 1529) en het “Casa de los tres mundos” waar het stadsarchief en een internationaal cultureel centrum te vinden zijn.

Managua

Managua is de hoofdstad van Nicaragua sinds het midden van de 19e eeuw nadat het land onafhankelijk werd van Spanje. De stad ligt aan de oever van Lake Xolotlan, ook wel bekend als Lake Managua. Met ongeveer 1,8 miljoen inwoners is het de grootste stad van Nicaragua. Het is in zijn geschiedenis meerdere keren verwoest door aardbevingen. De twee van 1931 en 1972 behoren tot de zwaarste.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Managua is het “Palacio de la Cultura” (Paleis van Cultuur), waarin het Nationaal Museum is gevestigd. Op de Plaza de la Revolución, het centrale plein, staat de kathedraal van Santiago de Managua, die tijdens de aardbeving van 1972 gedeeltelijk werd verwoest. Niet ver daarvandaan vind je het Ruben Dario Nationaal Theater, een van de weinige gebouwen die in 1972 gespaard bleef.

Masaya

Halverwege tussen Managua en Granada ligt de stad Masaya, die de moeite van het bekijken waard is. Het staat bekend om zijn koloniale architectuur, de grote markt met lokaal handwerk en de gelijknamige vulkaan. Over het algemeen wordt Masaya beschouwd als de hoofdstad van Nicaragua voor handwerk. In veel winkels en markten kun je bijvoorbeeld hangmatten, houtsnijwerk, aarden potten en geweven wandmatten kopen tegen goede prijzen. Mis niet de wekelijkse voorstelling door muzikanten en dansers in prachtige kostuums in de Mercado de Artesanias.

Sawadee reizen Costa Rica
Tags: groepsreis, Nicaragua, groepsreizen, 2022, 2023, Costa Rica, Panama

Groepsreizen Midden- en Zuid-Amerika

  • Argentinië
  • Brazilië
  • Chili
  • Costa Rica
  • Cuba
  • Mexico
  • Nicaragua
  • Peru
  • Suriname
  • Midden- en Zuid-Amerika