Corendon Mangrove Beach Resort Curacao

Corendon Mangrove Beach Resort op Curaçao

Het zonnige Curaçao is nog altijd één van de meest geliefde vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. Het land is slechts 444 vierkante kilometer groot en telt ruim 158.000 inwoners. Het hele jaar door kan er worden genoten van hoge tempraturen. Het is dan ook een ideaal vakantieland voor een ieder die aan de koude Nederlandse winter wilt ontsnappen. Je kan een bezoek gaan brengen aan Willemstad en een wandeling maken over de beroemde Pontjesbrug. Neem een kijkje in één van de musea of ga zwemmen met dolfijnen. Er is genoeg te doen op het mooie en tropische Curaçao. Je wilt natuurlijk ook overnachten in een goed hotel en de keuze is reuze. In dit artikel vertellen wij wat meer over het inmiddels bekende Corendon Mangrove Beach Resort.

Pluspunten van het Mangrove Beach Resort

Het Corendon Mangrove Beach Resort werd in 2020 geopend en werkt met een all-inclusive concept. Dat wilt zeggen dat al het eten en drinken is inbegrepen en jij daar niet meer over hoeft na te denken. Je kan op het resort genieten van meerdere grote zwembaden of verkoeling zoeken op het privé strand van het hotel. Duiken is ook mogelijk op het resort en er worden ook nog enkele leuke watersporten aangeboden. Het fijne is dat het historische centrum van Willemstad eenvoudig bereikbaar is. De hotelkamers zijn splinternieuw en zeer stijlvol. De kinderen hoeven zich ook geen moment te vervelen, aangezien er een groot aquapark beschikbaar zal zijn met meerdere glijbanen.

Hotelkamers

Er zijn meerdere soorten hotelkamers en heuse suites aanwezig op het Corendon Mangrove Beach Resort. Er zijn een drietal gebouwen op het resort beschikbaar met hotelkamers en hotelsuites. De goedkoopste kamers zijn van een hoge kwaliteit en beschikken over een ruim bed en een moderne badkamer. De inloopdouche is gemaakt van marmer en ziet er bijzonder stijlvol uit. Er is vanzelfsprekend ook gewoon Nederlandse televisie beschikbaar, waaronder NPO 1, 2 en 3. Als je iets wilt eten op de kamer dan kan er gebruik worden gemaakt van de roomservice, maar uitsluitend tegen betaling. De duurste suites op het resort kosten al snel 1500 euro per nacht, maar dan kan je wel genieten van een eigen zwembad op het balkon met uitzicht over de zee. Desalniettemin zijn de kamers van een hoge kwaliteit en komen de schoonmakers iedere dag langs. Het Corendon Mangrove Beach Resort scoort hoog op dit gebied.

Eten en drinken

Het Corendon Mangrove Beach Resort op Curaçao werkt met een all-inclusive concept. Je kan de hele dag door kosteloos genieten van eten en drinken. Er zijn meerdere barretjes aanwezig op het resort, waaronder een pool-bar. Er worden naast koffie, thee en frisdranken ook veel verschillende soorten alcohol aangeboden. Er staan zelfs diverse heerlijke cocktails op het menu. Aangekomen bij een bar kan jij een QR-code scannen en het drankmenu openen op de mobiele telefoon. Let op, er is ook een QR-code beschikbaar voor de wijnkaart. De bar en patisserie is zelfs 24 uur per dag geopend. Iedere bar beschikt ook over een eigen terras met voldoende zitplaatsen en parasols. Liefhebbers van sigaren kunnen een drankje nuttigen in de speciale sigarenlounge, waar ook allerlei sigaren verkrijgbaar zijn. Het buffetrestaurant biedt uitzicht over de zee. Je kan in het restaurant dagelijks terecht voor het ontbijt, lunch en diner. Er zijn speciale thema-avonden, bijvoorbeeld Italiaans of Turks. Bij iedere maaltijd worden ook Nederlandse snacks aangeboden, zoals kroketten, kipcorns en kaassouffles. Je kan ook genieten van show-cooking en zelfs een maaltijd samenstellen. Bij de pool-bar worden er ook nog snacks aangeboden in de middaguren en kan je een ijsje halen.

Dushi Sushi Club

Alle gasten in het Corendon Mangrove Beach Resort mogen tijdens hun verblijf één avond dineren in een a-la-carterestaurant. Je kan kiezen uit BBQ, Italiaans, vis of de populaire Dushi Sushi Club. Reserveren kan via een speciale website, maar je moet wel snel handelen. Dagelijks om 10:00 uur openen de reserveringen voor de eerstvolgende dag. Het is niet mogelijk om ver van te voren te reserveren. Het is ook mogelijk om vaker te dineren in een a-la-carterestaurant, maar alleen tegen extra kosten. De Dushi Sushi Club serveert sushi van een hoge kwaliteit, maar ook grillmaaltijden en miso-soep. De Dushi Sushi Club is vanzelfsprekend ook een all-in restaurant.

Zwembaden

De temperatuur kan hoop oplopen op Curaçao en dan wil je verkoeling zoeken. Gelukkig beschikt het Corendon Mangrove Beach Resort over een viertal zwembaden. Het gaat om een infinity pool, silent pools en een aquapark met glijbanen. De silent pools zijn doorgaans erg rustig. Het komt regelmatig voor dat een hotelgast het zwembad voor zichzelf heeft. Naast de zwembaden staan voldoende ligbedjes en parasols, er is altijd plek. Alleen rondom de infinity pool kan het druk worden en zijn de bedjes wat sneller bezet. Daarnaast is het ook mogelijk om op het privé strand te gaan liggen, wat op Curaçao een aanrader is. Dankzij een constant windje zal het nooit te warm worden.

Sporten en relaxen

Er zijn veel vakantiegangers die ook graag willen blijven sporten tijdens een welverdiende vakantie in de zon. Er worden op het Mangrove Beach Resort dan ook verschillende sporten aangeboden. Er dient gedacht te worden aan gymnastiek, aerobics, danslessen en watersporten. De fitnessruimte beschikt over moderne fitness benodigdheden en is 24 uur per dag geopend. Als je graag wilt relaxen dan kan je een massage boeken of jezelf verwennen met een pedicure of manicure.

Entertainment in de avonduren

Iedere avond kunnen de vakantiegangers op het Corendon Mangrove Beach Resort genieten van entertainment. Er komt dagelijks een artiest, een band of een dj langs om voor het nodige vertier te zorgen. De shows duren tot 22:00 uur en zijn ook te horen in de meeste hotelkamers. Mocht je met kleine kinderen afreizen naar het hotel, dan kan je het beste om een kamer op een wat rustigere locatie op het resort vragen. De shows worden georganiseerd naast de infinity pool en het buffetrestaurant.

Winkels op het resort

Er zijn op het resort ook een tweetal winkels te vinden. Je kan kleding en zwemartikelen kopen bij de kledingzaak. Het souvenirwinkeltje beschikt ook over kleding, maar ook over souvenirs, sigaretten en drankjes. Let op, de prijzen zijn bijzonder hoog in de winkel. Je kan beter in Willemstad aankopen doen of een supermarkt in de omgeving bezoeken.

Laundry-service

Het is natuurlijk ontzettend fijn om met een koffer vol met schone kleren weer terug te reizen naar Nederland. Het hotel biedt een laundry-service aan, maar de prijzen zijn hoog. Het wassen en drogen van een simpel shirt kost al 8 euro, terwijl een onderbroek al 4 euro kost. Gelukkig is er vlakbij het hotel nog een wasserette te vinden, waar jij voor rond de 9 euro een wasmand vol met kleding kan laten schoonmaken.

Late check-out

De gasten moeten op de laatste dag van hun vakantie uitchecken om uiterlijk 12:00 uur. Het is soms mogelijk om gebruik te maken van een late check-out, daarvoor moet er de avond van te voren navraag worden gedaan bij de receptie. Let op, een late check-out kost 40 dollar per persoon, per uur. Mocht dat wat te duur zijn, dan kan je altijd nog de koffers veilig laten opbergen en later weer ophalen.

Auto huren

Je kan op Curaçao eigenlijk alleen goed reizen met een auto. Het huren van een auto is dus geen overbodige luxe. Je kan bij jouw vakantie ook direct een auto huren of dat op het resort doen. Wij raden aan om dit voor vertrek al te regelen, zodat jij zeker bent van de beste prijs. Parkeren kan kosteloos op het vakantiepark. Wij raden je aan om altijd al jouw spullen uit de auto te halen, aangezien er op Curaçao veel auto’s worden opgebroken

Vakantie Midden- en Zuid-Amerika

 • Argentinië
 • Brazilië
 • Chili
 • Colombia
 • Costa Rica
 • Cuba
 • Ecuador
 • Guatemala
 • Mexico
 • Peru
 • Suriname