Tenerife

Tenerife kust
Tenerife is het grootste en meest bevolkte eiland van de Canarische Eilanden, een autonome gemeenschap van Spanje. Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan en biedt een boeiende mix van prachtige stranden, levendige steden, rijke cultuur en indrukwekkende landschappen.

Geografie

Tenerife beslaat een oppervlakte van ongeveer 2.034 vierkante kilometer en heeft een gevarieerde geografie, variërend van weelderige bossen tot vulkanische rotsformaties. Het eiland wordt gedomineerd door de Teide-vulkaan, de hoogste piek van Spanje, die een belangrijk nationaal park omringt.

Klimaat

Dankzij de ligging geniet Tenerife van een subtropisch klimaat met milde temperaturen het hele jaar door. Het noorden van het eiland is over het algemeen koeler en natter, terwijl het zuiden warmer en droger is. De gemiddelde temperaturen variëren tussen 18°C in de winter en 25°C in de zomer.

Inwoners

Tenerife heeft ongeveer 900.000 inwoners, en de bevolking is een mix van lokale Canarische mensen en immigranten uit zowel Spanje als andere Europese landen.

Steden

Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van het eiland en een bruisend stedelijk centrum. Andere belangrijke steden zijn La Laguna, een UNESCO Werelderfgoedstad, en de populaire toeristische bestemmingen zoals Los Cristianos en Costa Adeje.

Vliegveld en vliegduur vanuit Nederland

Tenerife heeft twee belangrijke luchthavens: Tenerife Zuid (Reina Sofia) en Tenerife Noord (Los Rodeos). De vliegduur vanuit Nederland naar Tenerife bedraagt ongeveer 4,5 uur.

Stranden

Tenerife biedt een gevarieerd aanbod van stranden, waaronder enkele met uniek zwart lavazand, een gevolg van de vulkanische oorsprong van het eiland. Playa Jardín en Playa de la Arena zijn populaire zwarte zandstranden, terwijl Playa de las Américas bekend staat om zijn gouden zand.

Attracties

Van historische stadscentra tot natuurlijke wonderen, Tenerife heeft voor ieder wat wils. Het Teide Nationaal Park is een must-see, evenals het Loro Parque, een wereldberoemde dierentuin. Voor liefhebbers van waterparken is Siam Park een populaire keuze.

Groepsreis Tenerife & Spanje

Aangenaam Tenerife (SRC, 8 dagen, v.a €1349)
Groepswandelvakantie Tenerife (ANWB, 8 dagen, v.a €1449)
Wandelvakantie Tenerife & Gomera (Djoser, 8 dagen, v.a €1495)
Groepsreis Spanje

Groepsreis Europa

Andalusie groepsreizen & attracties
Costa Blanca, Spanje
Frankrijk
Italie
Marokko
Portugal