Gran Canaria

Gran Canaria
Gran Canaria ligt ten zuidoosten van Tenerife en ten westen van Fuerteventura. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 1.560 km² en wordt gekenmerkt door een divers landschap met bergen, woestijnachtige duinen en weelderige bossen.

Inwoners

Het eiland is de thuisbasis van meer dan 850.000 inwoners, waarvan velen in de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria wonen. De bevolking is een mix van inheemse Canario’s en mensen uit andere delen van Spanje en de wereld.

Groepsreis Canarische Eilanden

Wandelvakantie La Palma (Djoser, 8 dagen, v.a €1395)
Wandelvakantie Tenerife & Gomera (Djoser, 8 dagen, v.a €1495)
Groepswandelvakantie Tenerife (ANWB, 8 dagen, v.a €1649)
Groepsreis Spanje

Hoofdstad La Palma

Las Palmas de Gran Canaria is niet alleen de grootste stad op het eiland maar ook de co-hoofdstad van de Canarische Eilanden, samen met Santa Cruz de Tenerife. De stad staat bekend om haar levendige nachtleven, prachtige oude stad, en indrukwekkende zeehaven.

Klimaat

Gran Canaria heeft een subtropisch klimaat, met warme temperaturen het hele jaar door. De zomers zijn heet en droog, terwijl de winters milder en iets natter zijn. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 24°C.

Vliegveld en Transport

Gran Canaria Airport, gelegen in de buurt van de stad Telde, is het belangrijkste vliegveld van het eiland. Het bedient tal van internationale en binnenlandse vluchten. De airportbus verbindt het vliegveld met verschillende delen van het eiland, waaronder Las Palmas, Maspalomas, en Puerto Rico, en biedt een gemakkelijke en betaalbare manier om te reizen. Er is geen trein op Gran Canaria maar er zijn wel busdiensten die de steden en toeristische plekken verbinden.

Bezienswaardigheden

– Maspalomas Duinen: Een spectaculaire woestijnachtige omgeving in het zuiden van het eiland.
– Roque Nublo: Een iconische rotsformatie en een geweldige plek voor wandelaars.
– Casa de Colón: Een museum in Las Palmas dat de ontdekkingsreizen van Columbus naar Amerika herdenkt.

Stranden

Gran Canaria is beroemd om zijn stranden, zoals Playa del Inglés, Puerto Rico, en Las Canteras in Las Palmas, die voor iedere smaak iets te bieden hebben.

Groepsreis Europa

Andalusie groepsreizen
Frankrijk
Italie
Marokko
Portugal