Onvergetelijke vakantie Schotland

Schotse Hooglanden

Ben je van plan om op vakantie te gaan en de prachtige natuur van het noorden van het Verenigd Koninkrijk te verkennen? Schotland heeft een van de mooiste landschappen van heel Europa en is zeker een aanrader voor fietstochten, autotripjes of fotografie. Er zijn veel bezienswaardigheden in zowel de hoofdstad Edinburgh als in de natuur eromheen. Ben je van plan Schotland te bezoeken? In dit artikel bespreken wij de mooiste bezienswaardigheden van het land.

De mooiste plekken in Schotland

Ben je van plan om de natuur van Schotland te ontdekken dan raden wij het aan om een auto te huren. Hoewel het land niet heel groot lijkt zijn de verschillende plekken toch vrij ver uit elkaar. De mooie gras bedekte bergen zijn niet altijd even makkelijk te trotseren op de fiets en de wegen van het land zijn gewoon goed begaanbaar. Bij het vliegveld of in de hoofdstad kan je al best snel een auto huren om het land te verkennen. Daarnaast kan je er natuurlijk ook voor kiezen om met de auto het land te bezoeken.

Isle of Skye & Jacobite train
Een van de mooiste eilanden van de Hebriden is de Isle of Skye. Dit eiland heeft prachtige meren, rotsformaties en ruïnes die het land definiëren. Er zijn watervallen die via een klif de zee in storten en de “fairy pools” waar watervallen elkaar afwisselen en zwembaden creëren. De Jacobite train is ook een aanrader om te bezoeken. Deze trein is bekend van Harry Potter en rijdt dagelijkse de route door Schotse hooglanden af. Daarnaast kan je in Glenfinnan bij het bezoekerscentrum producten uit de film kopen zoals toverstokken.

Legenden & Loch Ness
Schotland is een land van vele legenden. De stad Edinburgh staat bijvoorbeeld bekend om de slechte levensomstandigheden in het verleden. De stad zou ”spoken”. Hoewel de levensomstandigheden nu natuurlijk hetzelfde zijn als elke andere stad, blijft het lugubere verleden zichtbaar zijn in de stad. Daarnaast is het meer Loch Ness ook te vinden in Schotland. Bijna iedereen kent de legende van het monster van Loch Ness wel en je kan ervoor kiezen om in dit meer op zoek te gaan naar het monster of te wandelen in de mooie omgeving.

Een onvergetelijke vakantie in Schotland

Het prachtige landschap van de Schotse Hooglanden en de vele bezienswaardigheden van het land maken het een prachtige plek om te genieten van de natuur en cultuur. Je kan ervoor kiezen om brouwerijen te bezoeken van bekende schotse whisky of hoe ze het in Schotland noemen ‘levenswater’. De hoofdstad Edinburgh is levendig en heeft een rijke historie wat het bezoeken waard is.

Veel mensen kiezen ervoor om Schotland te bezoeken door het prachtige landschap. De door gras bedekte bergen, prachtige meren en mooie riviertjes ga je gegarandeerd een onvergetelijke vakantie tegemoet. Het landschap verkennen met een fiets of een auto is zeker een aanrader en de prachtige toeristische plekken zijn het zeker waard om te bezoeken.

Groepsreizen

  • Groepsreizen Schotland
  • Engeland & Wales
  • Ierland
  • Europa