Bezienswaardigheden Noorwegen

Noorwegen fjorden

Bezienswaardigheden Noorwegen

Een rondreis door Noorwegen is een geweldige manier om de prachtige natuur, de fascinerende cultuur en de unieke geschiedenis van dit Scandinavische land te ontdekken. Hier zijn enkele suggesties voor een onvergetelijke rondreis door Noorwegen:

1. Oslo: Begin je reis in de hoofdstad van Noorwegen, waar je kunt genieten van musea, zoals het Vikingschipmuseum en het Munch Museum, en bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis en het Vigelandspark.

2. Bergen: Reis vervolgens naar de historische stad Bergen, beroemd om zijn kleurrijke houten huizen aan de waterkant, de historische wijk Bryggen en de nabijgelegen Fløyen-berg.

3. Sognefjord: Bezoek de langste en diepste fjord van Noorwegen, bekend om zijn adembenemende landschappen en pittoreske dorpjes. Maak een boottocht of verken de fjord met de auto.

4. Geirangerfjord: Deze UNESCO-werelderfgoedlocatie staat bekend om zijn indrukwekkende watervallen, steile kliffen en spectaculaire uitzichten. Neem een boottocht of rijd over de beroemde Trollstigen-bergweg.

5. Ålesund: Bezoek deze charmante stad, bekend om zijn Jugendstil-architectuur, en verken het nabijgelegen eiland Runde, waar je zeevogels en zeehonden kunt spotten.

6. Trondheim: Deze oude stad heeft veel te bieden, waaronder de indrukwekkende Nidaros-kathedraal, het Ringve-museum en het kleurrijke oude stadscentrum van Bakklandet.

7. Lofoten: Reis naar de noordelijke eilandengroep Lofoten, beroemd om zijn ruige landschap, traditionele vissersdorpjes en mogelijkheden om het noorderlicht te zien.

8. Tromsø: Ga nog verder naar het noorden en bezoek Tromsø, de grootste stad boven de poolcirkel. Hier kun je genieten van activiteiten zoals hondensleeën, walvissen spotten en het noorderlicht bekijken.

9. Nordkapp: Sluit je rondreis af met een bezoek aan het noordelijkste punt van het Europese continent, de iconische Noordkaap. Geniet van de middernachtzon (in de zomer) of het noorderlicht (in de winter) en neem de tijd om het ruige landschap te verkennen.

Vervoer

Plan je reis zorgvuldig, rekening houdend met de seizoensgebonden weersomstandigheden en de beschikbaarheid van accommodatie. Noorwegen heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem, waaronder treinen, bussen en veerboten, waardoor het gemakkelijk is om door het land te reizen. Als alternatief kun je een auto huren om op je eigen tempo het land te verkennen of een groepsreis Noorwegen boeken.

Groepsreizen Noord-Europa 2023

  • Groepsreis Noorwegen, Zweden, Finland & Denemarken
  • Baltische Staten
  • Denemarken
  • Finland
  • IJsland
  • Schotland
  • Europa
  • Bezienswaardigheden Noorwegen