Op vakantie naar Kroatie

Dubrovnik Kroatie

Op vakantie naar Kroatië

Mooie steden, heerlijk weer en prachtige stranden. Als je van plan bent om op vakantie te gaan naar Kroatië, dan is dit zeker een aanrader. Het land heeft een prachtige natuur met mooie baaien en een prachtig natuurgebied. Veel Nederlanders kiezen ervoor om naar Kroatië te gaan omdat het een veilig vakantieland is met genoeg te doen. Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Kroatië lees dan snel verder.

De mooiste plekken van Kroatië

Er zijn veel verschillende toeristische trekpleisters in het land Kroatië. Denk bijvoorbeeld aan stranden, steden en natuurgebieden. Als je van plan bent om het hele land te verkennen raden wij het aan om naar Kroatië te gaan met de auto. Op ongeveer 15 uur rijafstand is de reis makkelijk te doen met een overnachting. Ook kan je ervoor kiezen om met het vliegtuig te gaan. Je kan ervoor kiezen om naar het vliegveld van Zagreb, Split of Dubrovnik te gaan. In het land zelf kan je ervoor kiezen om een auto te huren, een fiets of een scooter. Wil je niet alles zelf regelen dan kan een groepsreis Kroatië een mooi alternatief zijn.

Het nationale park Plitvice mag zeker niet ontbreken in je reis naar Kroatië. In deze omgeving loop je door prachtige groene bossen met blauwe rivieren en grote watervallen. Of je nou houdt van wandelen of niet. Deze meren moet je echt niet overslaan! Zlatni rat is het mooiste strand van Kroatië. Hoewel het een kiezelstrand is, de vorm van het strand uniek en is het water erg helder. Daarnaast is het Stiniva strand ook echt een aanrader. Deze baai is verborgen en verscholen tussen de rotsen. De plek is bereikbaar via boot of ter voet!

Ben je van plan om steden te bezoeken? Dan moet je zeker de stad Dubrovnik bezoeken. De rijke geschiedenis van de stad maakt het een bezoekje waard. De straatjes zijn smal en de architectuur van de stad is prachtig. Het contrast tussen de stad en de zee maakt het waard om deze stad te bezoeken! De hoofdstad Zagreb is het ook waard om te bezoeken en de stad Split is zeker ook een aanrader.

Camping, hotel of appartement

Ben je van plan om naar Kroatië op vakantie te gaan dan kan je kiezen om te verblijven in een hotel of op een camping. Het land is aan de goedkope kant. In de restaurantjes in de stad kan je heerlijk eten tegen een niet te dure prijs. Je kan er ook voor kiezen om een boot te huren om het land te verkennen. Zo kan je alle mooie kusten en stranden van het land bezoeken.

Ben je van plan te gaan om op vakantie te gaan naar een zonnig land waar je kan ontspannen en mooie steden kan bezoeken? Kies er dan voor om naar Kroatië op vakantie te gaan. Of je er nou voor kiest om met de auto of met het vliegtuig het land te bezoeken, je gaat gegarandeerd een onvergetelijke vakantie tegemoet.

Goedkope rondreis Oost-Europa & Balkan

  • Griekenland & Griekse Eilanden
  • Bulgarije
  • Hongarije
  • Macedonie
  • Roemenië