Onvergetelijke vakantie Ierland

Ierland landschap

Op vakantie naar Ierland

Ben je van plan om naar Ierland op vakantie te gaan? Het land staat bekend om de mooie natuur en prachtige dorpjes en steden. Het land is goed bereikbaar door middel van een vliegtuig en kan gemakkelijk genavigeerd worden door middel van een gehuurde auto, Black Taxi met privé gids of zelfs op de fiets in steden. Ben je benieuwd wat er allemaal valt te doen in Ierland? In dit artikel leggen wij dat uit!

De vele bezienswaardigheden in Ierland

Het prachtige land Ierland is opgedeeld in Noord-Ierland en Zuid-Ierland. Beide delen van het land hebben hun eigen steden en natuur dat zeker waard is om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Gelndalough, te vinden in het oosten van Ierland. Verscholen in de bergen van het gebied, ten zuiden van Dublin is een oud klooster te vinden dat een van de oudste christelijke overblijfselen van het hele continent is. Het klooster ligt op een prachtige wandelroute door een natuurgebied met veel bergen en een prachtig dal tussen twee meren in.

Natuurparken
Killarney National park is te vinden naast het stadje Killarney in Zuidwest-Ierland. Dit nationaal park is omgeven met prachtige heugels en bergen en heeft veel mooie meren en valleien. Dit gebied is toegankelijk met de auto, fiets of ter voet! Daarnaast kan je er ook voor kiezen om het Schiereiland Inishowen te bezoeken dat ver in het noorden van Ierland ligt. Dit eiland is een paradijs voor wandelaars, sportvissers of vogel- en plantliefhebbers. Ook de Giant’s Causeway in Noord-Ierland is een bezoekje waard. Deze rotsige kust bestaat uit duizenden basaltzuilen door een vulkaanuitbarsting van zestig jaar geleden.

Gezellige steden
De steden van Ierland zijn het bezoeken waard. De hoofdstad van Ierland, Dublin, is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden en mooie gebouwen. De mooiste bibliotheek ter wereld is te vinden in de stad en er zijn leuke pubs en parken in de omgeving. Ook Belfast in Noord-Ierland is een prachtige stad en begint even populair als Dublin te worden. De stad heeft prachtige gebouwen uit de Victoriaanse tijd en heeft leuke winkels en restaurants of musea. In deze dag kan je zeker dagen doorbrengen zonder je te vervelen.

Hoe kan je naar Ierland reizen

De meest gekozen manier om Ierland te bezoeken is met het vliegtuig. In beide Dublin en Belfast zit een vliegveld. De vlucht richting Ierland is vanaf Nederland vrij goedkoop en maakt het land een populaire vakantiebestemming. Door middel van een ferry kan je echter ook met de auto richting Ierland gaan. De reis is vrij lang en je moet door Engeland rijden en vervolgens via Engeland met de ferry de Ierse Zee oversteken.

Ben je van plan om naar Ierland op vakantie te gaan dan raden wij het aan om de plaats in mei of september te bezoeken. Tijdens deze periode kan je het mooiste weer verwachten met een blauwe lucht en een lekker zonnetje. In Ierland is het weer een groot deel van het jaar slecht en regent het vaak. Hou het weerbericht in de gaten voor je het land bezoekt!

Groepsreizen

  • Groepsreizen Ierland
  • Schotland
  • Engeland & Wales
  • IJsland
  • Europa