Budapest Card

Kettingbrug Budapest

Budapest Card

Hongarije is een populaire vakantiebestemming geworden onder de Nederlandse vakantiegangers. De meeste kiezen voor een stedentrip naar de hoofdstad Boedapest. De stad is op zichzelf al een bezienswaardigheid. Wandel langs de indrukwekkende gebouwen, over de mooiste pleinen en bezoek enkele musea. Natuurlijk kan jij in Boedapest ook gaan winkelen of een hapje eten in één van de vele restaurants. Een groot bijkomend voordeel is dat een stedentrip naar Boedapest nog altijd goedkoop is en eenvoudig bereikbaar. Mocht jij binnenkort afreizen naar de Hongaarse hoofdstad, vergeet dan niet om eerst nog even de Budapest Card te bestellen.

Budapest Card online kopen

De Budapest Card is een speciale toeristenkaart. De kaart is verkrijgbaar voor een periode van 24, 48 of 72 uur. De bezitter van de toeristenkaart kan allerlei bezienswaardigheden en musea bezoeken en krijgt korting op tal van leuke activiteiten. De kortingen zijn bijvoorbeeld ook geldig voor restaurants en zelfs in cafés. Daarnaast kan jij met de Budapest Card ook nog kosteloos gebruik gaan maken van het openbaar vervoer in Boedapest. De wachtrijen zijn verleden tijd en je mag ook deelnemen aan een tweetal tours met een Engelstalige gids. De Budapest Card biedt de mogelijkheid om de Hongaarse hoofdstad op een geweldige manier te ontdekken.

Een bijkomend voordeel is dat jij de Budapest Card nu alvast online kan aanschaffen. Kies een kaart voor een periode van één, twee of drie dagen. De toeristenkaart kan jij vervolgens bij een afhaalpunt ophalen in de stad of laten bezorgen bij jouw hotel of accommodatie. Let op, je zal wel nog even jouw naam en de data op de kaart moeten schrijven. Daarna is de Budapest Card geldig voor de gekozen periode.

Openbaar vervoer in Boedapest

Boedapest is een grote stad en niet alles is even gemakkelijk bereikbaar. Vandaar dat jij met de Budapest Card kosteloos kan reizen met het openbaar vervoer. Je kan gratis reizen met de tram, bus, metro, tandradbaan en zelfs de boot. Er zijn ook enkele treinen beschikbaar, maar enkel binnen de grenzen van Boedapest. Je kan ook doorreizen naar een verdere bestemming, maar dan zal je wel nog een extra kaartje moeten kopen op het treinstation. Je krijgt bij aankoop van de Budapest Card een gratis plattegrond en een informatieboekje. In het laatstgenoemde boekje zijn ook de kortingsbonnen en de deelnemende bezienswaardigheden terug te vinden.

Extra korting in Boedapest

Jij krijgt als toerist gratis toegang tot enkele bekende musea in Boedapest. Enkele aanraders zijn het Archeologische Museum, Kiscelli Museum en de Hongaarde Nationale Galerie. De keuze is ruim, dus er is altijd wel wat leuks te doen. Je kan ook nog hoge kortingen ontvangen voor bezienswaardigheden, traditionele badhuizen, restaurants en boottochtjes. Wij raden je aan om naar de spa van Szent Lukács te gaan, de toegang is namelijk helemaal gratis met de Budapest Card. Bijkomende voordelen zijn de gratis wandeltours door de stad met een Engelstalige gids. Je kan kiezen voor een tour door Boeda en een tour door Pest. Een wandeltour duurt ongeveer twee uur en is zeker een leuke manier om de stad te leren kennen.

Goedkope groepsreis

  • Groepsreizen Hongarije
  • Albanie
  • Bulgarije
  • Bosnië en Herzegovina
  • Griekenland
  • Kroatië
  • Macedonië