Op vakantie naar Athene

Akropolis met Parthenon in Athene

Op vakantie naar Athene

De oude Griekse cultuur is erg fascinerend. Veel bekende filosofen komen uit de Griekse oudheid en veel van de Nederlandse en Europese architectuur is uit deze tijd ontstaan. In Athene vind je bijvoorbeeld historische plaatsen als de Akropolis van Athene en het Parthenon. De binnenstad van Athene is gevuld met leuke winkels, cafés en restaurants waar je kan genieten van authentieke Griekse specialiteiten. Een vakantie in Athene is echt een aanrader en in dit artikel leggen wij uit waarom.

De leukste dingen om te doen in Athene

Veel mensen kiezen ervoor om Athene te bezoeken vanwege de rijke geschiedenis van de stad. Er wonen al 7000 jaar mensen in Athene en het is het economisch middelpunt van de stad. Er zijn grote publiekstrekkers te vinden in de stad zoals De Akropolis met het Parthenon en het Erechteion. De stad is vernoemd naar de god van de wijsheid, Athena. De ontwikkelingen van de stad die elke soort kunst betreft heeft invloed gehad op de hele cultuur van Europa.

In de stad Athene staat de geschiedenis en cultuur centraal. Naast het drukke stadscentrum waar je lekker kan winkelen en een kopje koffie kan drinken zijn er veel bezienswaardigheden zowel in en rondom de stad. Ben je van plan om iets op te doen van de cultuur van de Griekse Oudheid? Dan kan je ervoor kiezen om een van de tempels of theaters te bezoeken die in de stad liggen. Deze plekken zijn goed bereikbaar via taxi of bus maar zijn natuurlijk ook toegankelijk op de voet.

Athens City Pass
Er zijn combitickets beschikbaar waarbij je toegang krijgt tot de verschillende archeologische sites van de stad. Zo hoef je niet elke keer het volle bedrag te bepalen. Een bekende kortingskaart is de Athens City Pass die je voor 1 tot 6 dagen kan gebruiken. Een dag kost 55 euro en dit is niet bepaald goedkoop. Voor 3 dagen is de prijs meer aantrekkelijk (66 euro). Blijf je een hele week dan kost de kaart 80 euro. Een hop-on-hop-off bus van 48 uur is inbegrepen evenals een vaartocht van 1 dag.

Eten & drinken
In Athene kan je ook genieten van de culinaire wereld waar Griekenland zo bekend om staat. Naast gyros dat bijna overal te vinden is kan je ook heerlijk genieten van gerechten zoals moussaka, souvlaki en natuurlijk Griekse rijst. Er zijn ook veel gezellige cafés en barretjes te vinden in de stad zodat je je tot laat in de nacht nog kan vermaken. Een lekker kopje koffiedrinken op een terras terwijl je geniet van het heerlijke Griekse klimaat is ook geen foute keuze. Een goede informatiebron is Tripadvisor die een selectie heeft van luxe restaurants, vriendelijk geprijsd, goedkoop eten en local cuisine. In een wereldstad als Athene kan je gegarandeerd je vermaken.

Hoe kom je in Athene?

De gemakkelijkste manier om te rijzen naar Athene is natuurlijk met het vliegtuig. Als je van plan bent om te vliegen moet je rekenen op een reistijd van ongeveer 3 uur. Vervolgens zijn er genoeg methodes van vervoer zodat je gemakkelijk naar de stad toe kan. Als je eenmaal in de stad bent kan je ervoor kiezen om een fiets, scooter of auto te huren als je veel verschillende plekken wilt zien.

De omgeving in Griekenland is prachtig en het weer is heerlijk. Als je van plan bent om naar Griekenland op vakantie te gaan is een dag Athene bezoeken zeker een aanrader. Met alle mooie bezienswaardigheden en heerlijk eten kan je gegarandeerd een onvergetelijke vakantie doorbrengen.

Goedkope rondreis Oost-Europa & Balkan

  • Groepsreizen Griekenland & Griekse Eilanden
  • Bulgarije
  • Hongarije
  • Kroatië
  • Macedonie
  • Roemenië