Op vakantie naar Griekenland

Parthenon Athene

Ben je van plan om een leuke zomervakantie te beleven, dan is Griekenland zeker een goede keuze. Het mediterrane klimaat zorgt voor een heerlijke temperatuur en zon in de zomer. Daarnaast heeft het land ook veel eilanden waar je kan genieten van de prachtige natuur en de mooie zee. De hoofdstad van Griekenland is Athene, een Europees centrum van cultuur met veel bezienswaardigheden. Wil je meer weten over een vakantie naar Griekenland? Lees dan snel verder!

Griekenland als vakantieland

Als vakantieland is Griekenland een veel gekozen bestemming door Nederlanders. Naast het vasteland kiezen veel mensen ervoor om een van de Griekse eilanden te bezoeken zoals Kos. Deze eilanden en het vaste land is omgeven met mooie baaien, een prachtig blauwe zee en een mooie natuur. Met het vliegtuig is het land op ongeveer 3 uur afstand. Kies je ervoor om met de auto te gaan, dan duurt de reis van Nederland naar Athene 28 uur. Door deze lange reistijd kiezen veel mensen er ook voor om met het vliegtuig het land te bezoeken.

Wil je graag het land verkennen? Auto’s of elektrische fietsen huren kan zowel op de landen als op de eilanden. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om op een rondvaartboot te gaan of om zelf een boot te huren. Verblijf je liever op een vakantieresort? De verschillende campings en resorts aan de Griekse kust zorgen voor een mooi uitzicht op de helderblauwe oceaan. Daarnaast zijn er ook veel populaire toeristische plekken zoals het eiland Santorini, dat bekend staat om de witte huizen met de blauwe daken.

Griekenland was in vroegere tijden een land met erg veel invloed. Vooral het beeldhouwwerk en de architectuur door heel Europa is ontstaan in Griekenland. Daarnaast zijn er heel veel bekende Griekse Filosofen uit deze tijd ontstaan. Ook de Olympische Spelen en Democratie zijn overblijfselen van het Oud Griekse Rijk. In Griekenland, Athene, zijn veel musea te vinden en historische erfgoed door heel het land. De binnenstad van Athene is erg gezellig en heeft veel winkels. Je kan er dagen in rondlopen zonder je te vervelen.

Uitgaansgelegenheden in Griekenland

Ben je van plan om naar Griekenland te gaan voor het nachtleven dan kan je het beste terecht op verschillende eilanden. Denk bijvoorbeeld aan Kos, Rhodos en Mykonos. Het nachtleven van deze eilanden is erg populair en is erg geschikt voor in de zomer. Er zijn naast de discotheken en barretjes ook grote feesten die in de zomer worden georganiseerd. Als je van plan bent om met een paar vrienden naar Griekenland te gaan is dit zeker een aanrader.

Ben je op zoek naar een vakantie waar je veel over de cultuur van een land kan leren en veel bezienswaardigheden kan bekijken dan is groepsreis Griekenland een goede keuze. Daarnaast kan je ook genieten van de mooie omgeving en stranden met een helderblauwe zee. Een lekkere boottour over het water in de zon of een leuk museum, in Griekenland kan het allemaal.

Goedkope rondreis Oost-Europa & Balkan

  • Bulgarije
  • Hongarije
  • Kroatië
  • Macedonie
  • Roemenië