Gratis naar Disney Village

Disneyland Village hotel

Gratis naar Disney Village

Disneyland Parijs is één van de bekendste en mooiste attractieparken van Europa. Het pretpark beschikt over onwijs veel attracties, maar de toegangsprijzen zijn behoorlijk hoog. Als je het ultieme Disney-gevoel wilt ervaren, maar geen geld wilt uitgeven dan kan je een bezoekje brengen aan het gezellige Disney Village. Het district is gelegen tussen de parken en de hotels op het terrein van het Franse pretpark. De toegang is helemaal gratis. Je kan één van de Disney-winkels binnenlopen, een hapje eten in een restaurant of gewoon een drankje doen in de bar. Daarnaast beschikt Disney Village over bioscopen en één van de bekendste dinershows van ons continent. Als je de kans krijgt is het een leuke ervaring om Disney Village te bezoeken.

Busreis Disneyland Parijs

De busreizen van OAD zijn met de bus en inclusief 3 dagen entree voor beide parken met ontbijt.
Busreis Disneys Hotel Santa Fe (OAD, 3 dagen, v.a €255)
Busreis Disney Hotel Cheyenne (OAD, 3 dagen, v.a €265)
Busreis Disney’s Hotel New York (OAD, 3 dagen, v.a €325)
Busreis Disney’s Newport Bay Club (OAD, 3 dagen, v.a €339)

Gezelligheid en evenementen

In 1992 werd het Disney Village geopend onder de naam ‘Festival Disney’. Het gebied was niet zo spectaculair, maar dat veranderde al snel. Er werd besloten om van Disney Village een gezellige, levendige en natuurrijke plek te maken. Er werden winkeltjes geopend en de focus werd meer op het uitgaansleven gelegd. De naam werd aangepast en de bezoekersaantallen stegen. Er worden regelmatig speciale evenementen georganiseerd, welke gratis te bezoeken zijn. Je kan ook Lake Disney bezoeken in de zomermaanden en genieten van de vermakelijke wateractiviteiten. Er zijn ook enkele zakelijke delen in het district te vinden. In de Disney Events Arena worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd.

Entertainment in Disney Village

Disney Village bidet het hele jaar door allerlei entertainment aan. Je kan bijvoorbeeld genieten van optreden en zelfs concerten. In de afgelopen jaren zijn er ook bekende artiesten geweest die hebben opgetreden in het gratis Disneypark. Disney Village zal ook altijd worden aangepast naar het seizoen, zo kan je genieten van de kerstdecoraties en is er veel te beleven tijdens Halloween.

Filmpje pakken in Disney Village

Je kan naast een bezoek aan Disney Village ook nog de nabijgelegen bioscoop bezoeken. De Gaumont Cinemas zijn direct naast de ingang van het park te vinden. Het complex bestaat uit 15 zalen met meer dan 3800 zitplaatsen. Er zijn ook zalen beschikbaar met de meest recente technologie, bijvoorbeeld 4DX en IMAX. Het komt regelmatig voor dat de nieuwste Disney-bioscoopfilms in première gaan in de Gaumont Cinemas. Er worden Engelstalige en Franstalige films gedraaid in de Disney-bioscoop.

Eten en drinken

Disneyland Village richt zich op het uitgaansleven en dat is te merken aan het horeca aanbod. Je komt in het gebied veel verschillende restaurants en barretjes tegen. Er is iets te vinden voor iedere portemonnee. De horeca is tot laat in de avond geopend, zodat de bezoekers van het pretpark vervolgens ook nog na sluitingstijd een hapje kunnen gaan eten. Er zijn ook enkele bekende ketens gevestigd in Disney Village. Je moet dan denken aan McDonalds, Vapiano, Five Guys en Starbucks. Echter gaat het in alle gevallen om een counterservice restaurant. Als je wat luxer wilt dineren dan is er eveneens voldoende keuze beschikbaar. Je kan bijvoorbeeld gaan dineren in The Steakhouse, Café Mickey, Planet Hollywoord en het populaire King Ludwig’s Castle. Wij raden je aan om eerder op de dag al te reserveren, aangezien het aardig druk kan zijn in Disney Village. Bezoekers die alleen een drankje willen drinken kunnen terecht in één van de bars. In de Sports Bar kan je onder het genot van een drankje genieten van sportevenementen op de schermen. Als je meer van de muziek bent, dan moet je beslist eens Billy Bob’s Country Western Saloon binnenlopen. De toegang tot de bars is vanzelfsprekend gratis.

Winkelen in Disney Village

De Disney merchandise is wereldwijd populair. Je kan de meest unieke Disney-artikelen aanschaffen in Disney Village. Je hebt de keuze uit diverse winkeltjes met kleding, speelgoed en collectors items. De grootste winkels zijn de Disney Store en de World of Disney. Daarnaast zijn er ook enkele kleinere winkeltjes in het district te vinden, waaronder World of Toys en de LEGO-winkel. De winkels zijn na sluiting van het pretpark nog geopend. Je kan bepaalde artikelen ook laten personaliseren in de L’Atelier.

La Marina

In de zomer komen de meeste toeristen naar Disneyland Parijs en dat pakt het attractiepark ook wel echt uit. Er worden speciale activiteiten georganiseerd nabij het bekende Lake Disney. Je kan bijvoorbeeld een tochtje maken op de waterfiets of een bootje besturen met een afstandsbediening. De laatste optie is vooral heel erg leuk voor jonge kinderen. La Marina is elke dag geopend van 16:00 uur tot 22:00 uur. Lake Disney kan je gratis bezoeken, maar de activiteiten zijn dat niet.

Dinershow

De dinershow in Disney Village heeft de naam ‘Buffalo Bill’s Wild West Show’ gekregen. Het is één van de grootste dinershows ter wereld en dan ook een onvergelijkelijk uitje. Het decor doet denken aan het Wilde Westen en ook de bekende Disney personages zullen hun opwachting maken in de show. Terwijl de show bezig kan jij genieten van een Amerikaanse barbecue. Het is een geweldige activiteit voor jong en oud.

Parijs & Groepsreizen

De leukste attractieparken in Frankrijk
Stedentrip Parijs
Groepsreizen Frankrijk