De leukste attractieparken in Frankrijk

Disneyland Parijs

De leukste attractieparken in Frankrijk

De komende maanden gaan wij weer massaal op vakantie in het buitenland. De meeste vakantiegangers blijven gewoon in Europa en dan kom je al snel uit in Frankrijk. De romantische dorpjes, de gezellige badplaatsen en de uitgestrekte landschappen maken Frankrijk tot één van de mooiste Europese landen. Als jij met de kinderen op vakantie gaat dan wil je natuurlijk ook enkele leuke uitjes inplannen, bijvoorbeeld een bezoekje aan een attractiepark. Wij hebben speciaal voor onze lezers de 5 leukste attractieparken in Frankrijk op een rijtje gezet:

Parc Astérix – Plailly

Een van de populairste attractieparken in Frankrijk is het bekende ‘Parc Astérix’. Het park ligt vlakbij de hoofdstad Parijs en is eenvoudig bereikbaar. Het themapark is gebaseerd op de succesvolle stripverhalen van Astérix en Obelix. Het attractiepark opende in 1989 zijn deuren en beschikt eveneens over een themahotel. Het is dus ook mogelijk om te overnachten in het attractiepark. Je komt in Parc Astérix een groot aantal attracties tegen voor jong en oud. Je kan een wandeling maken door het angstaanjagende spookhuis of de spanning opzoeken in één van de vele achtbanen. Er worden ook komische shows gehouden met de stripfiguren in de hoofdrol. De bekende personages uit Astérix en Obelix wandelen de hele dag door het park en natuurlijk mag jij met de personages op de foto. In de buurt van het attractiepark zijn meerdere campings te vinden. Een ticket kost 45 euro en voor kinderen 42 euro (3 tot en met 11 jaar).

Disneyland Parijs – Marne-la-Vallée

In Marne-la-Vallée is het bekendste attractiepark van Europa te vinden. Disneyland Parijs is een begrip en het ideale attractiepark voor kinderen en volwassenen. Het park ligt op ongeveer dertig kilometer van de Franse hoofdstad. Het attractiepark beschikt over twee delen, namelijk het Disneyland Park en het Walt Disney Studio’s Park. Daarnaast kunnen bezoekers gratis het uitgaansgebied Disney Village bezoeken en kunnen de golfliefhebbers het Disney Golfresort onveilig gaan maken. Overnachten op het park is mogelijk in één van de zes verschillende hotels en twee resorts. Disneyland Parijs is het drukbezochtste attractiepark van ons continent. De bekendste attracties in het Franse pretpark zijn de Pirates of the Caribbean, Space Mountain en Big Thunder Mountain. De toegangsprijs ligt hoog, aangezien de tickets verkrijgbaar zijn vanaf 59 euro per persoon. Je kan ook een overnachting met tickets boeken of een aanbieding afwachten.

Busreis Disneyland Parijs

De busreizen van OAD zijn met de bus en inclusief 3 dagen entree voor beide parken met ontbijt.
Busreis Disneys Hotel Santa Fe (OAD, 3 dagen, v.a €255)
Busreis Disney Hotel Cheyenne (OAD, 3 dagen, v.a €265)
Busreis Disney’s Hotel New York (OAD, 3 dagen, v.a €325)
Busreis Disney’s Newport Bay Club (OAD, 3 dagen, v.a €339)

Puy du Fou – Les Epesses

Het themapark Puy du Fou viel al meermaals in de prijzen en werd zelfs ooit verkozen tot het beste attractiepark ter wereld. Het park is gelegen in Les Epesses en is na Disneyland Parijs het best bezochte park van Frankrijk. Puy du Fou staat bekend om zijn prachtige shows, waarin wij meer te weten komen over de historie. In de shows worden verhalen uitgebeeld over de renaissance, de Romeinse tijd en zelfs de Tweede Wereldoorlog. De bekendste shows worden in de zomermaanden uitgevoerd en alleen in het weekend. De shows worden gespeeld door duizenden acteurs uit de regio. Je gaat voor even terug in de tijd in Puy du Fou. De ticketprijs begint bij 37 euro per persoon.

Les Machines de l’île – Nantes

In de prachtige Franse stad Nantes is het unieke project/attractiepark Les Machines de l’île te vinden. Het unieke park is gevestigd op de oude scheepswerven van de stad. Een grote groep kunstenaars besloot om een bijzondere tentoonstelling te creëren met mechanische objecten. Alle attracties en objecten zijn uniek en nergens anders ter wereld beschikbaar. Jaarlijks bezoeken meer dan 600.000 mensen Les Machines de l’île. De attracties hebben meer weg van kunstwerken en kunnen bewegen. Je kan bijvoorbeeld een tochtje maken op een mechanische olifant van 12 meter hoog of een stukje vliegen op één van de mechanisme reigers. De toegang tot het park is gratis, maar voor de attracties moet je wel een klein bedrag betalen. Les Machines de l’île is sowieso leuk om eens te bezoeken.

Marineland – Antibes

Een zonvakantie aan de Côte d’Azur is al een feestje op zichzelf, maar het kan nog een stuk leuker door Marineland te bezoeken. Het enorm grote dolfinarium is de thuishaven van ongekend veel zeedieren. Je moet denken aan dolfijnen, zeeleeuwen, haaien, orka’s, pinguïns en flamingo’s. Er worden ook diverse shows georganiseerd met de dieren en natuurlijk kan je ook een kijkje nemen bij het voeren. Bezoekers kunnen ook een afkoelen in het zwembad en een wandeling maken door het Wilde Westen park. Wij raden je aan om online tickets te kopen, aangezien dat veel geld scheelt. Online start de ticketprijs vanaf 21,90 euro per persoon.

Parijs & Groepsreizen

De leukste attractieparken in Frankrijk
Stedentrip Parijs
Groepsreizen Frankrijk