Corsica

Groepsreis Corsica

Corsica is een eiland in de Middellandse Zee, gelegen ten zuidoosten van Frankrijk en ten noorden van Sardinië, Italië. Het eiland heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met sporen van menselijke bewoning die teruggaan tot de prehistorie. Het was ook een belangrijk strijdtoneel in de middeleeuwen en in de moderne geschiedenis. TUI, OAD, SRC en Sawadee bieden een groepsreis Corsica.

Wandelvakantie Corsica – internationaal (Sawadee, 8 dagen, v.a €1449)
Sardinie en Corsica (TUI, 12 dagen vanaf €1661)
Sardinië en Corsica – vlieg-busreis (SRC, 12 dagen €1998)
Busreis Corsica Sardinie en Elba (OAD, 15 dagen, vanaf €2299)

Inwoners

Het eiland heeft momenteel ongeveer 340.000 inwoners, die bekend staan als Corsicanen. De officiële talen zijn Corsicaans en Frans, hoewel veel inwoners ook Italiaans spreken. De Corsicanen hebben een sterke culturele identiteit en hechten veel waarde aan hun taal en tradities.

Klimaat

Het klimaat op Corsica is mediterraan, met warme en droge zomers en milde winters. Het eiland heeft een gevarieerd landschap, met bergen, stranden en bossen. Het is een populaire vakantiebestemming vanwege het aangename klimaat en de prachtige natuur.

Steden

De grootste stad op Corsica is Ajaccio, de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. Andere belangrijke steden zijn Bastia, Bonifacio en Calvi. Deze steden hebben elk hun eigen charme en bieden een mix van historische bezienswaardigheden, winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Vervoer

Het vervoer op Corsica is voornamelijk per auto of bus, hoewel er ook een treinverbinding is die Ajaccio met Bastia verbindt. Er zijn veerverbindingen tussen het eiland en het vasteland van Frankrijk en Italië, evenals tussen verschillende steden op het eiland zelf. Er zijn luchthavens in Ajaccio, Bastia, Calvi en Figari.

Groepsreizen

Groepsreis Frankrijk
Groepsreis Italië