Tokyo

Shibuya kruispunt in Tokyo

Tokyo

Tokyo Metropolis is de hoofdstad van Japan en de grootste stad van het land. Met een bevolking van meer dan 13 miljoen inwoners is het een van de meest bevolkte stedelijke gebieden ter wereld. De metropool Tokyo beslaat een gebied van ongeveer 2.194 vierkante kilometer. Tokyo biedt een breed scala aan winkels, uitgaansgelegenheden en eetgelegenheden evenals een uitgebreid openbaar vervoerssysteem, waaronder treinen, metro’s en bussen.

Geschiedenis

Tokyo werd oorspronkelijk opgericht als een klein vissersdorpje met de naam Edo. In 1603 werd Edo de zetel van de Tokugawa-shogunaat, die het land vanuit de stad regeerde. In 1868 werd het shogunaat afgeschaft en werd de keizerlijke hoofdstad van Kyoto naar Edo verplaatst, waarna de stad werd hernoemd naar Tokio, wat “Oostelijke Hoofdstad” betekent.

Geografie

Tokio ligt aan de oostkust van het eiland Honshu, het grootste van de vier hoofdeilanden van Japan. De stad wordt omringd door bergen in het westen en noorden, en de Stille Oceaan in het oosten en zuiden. De Sumida-rivier en de Arakawa-rivier stromen door Tokio.

Klimaat

Tokio heeft een vochtig subtropisch klimaat, met hete, vochtige zomers en milde, koele winters. De stad ervaart een regenseizoen in juni en juli en kan worden getroffen door tyfoons tijdens de late zomer en vroege herfst.

Toerisme en hotels

De goedkoopste accommodaties zijn hostels en capsulehotels. De mooiste hotels hebben vaak een Japans design. Meer informatie is te vinden op hotels Tokyo. Wil je liever niet alleen op stap, dan is een groepsreis Japan een uitstekende mogelijkheid om het land te verkennen.

Cultuur

Tokyo staat bekend om zijn rijke cultuur, moderne architectuur en historische bezienswaardigheden.
Tempels en heiligdommen: Tokyo heeft een groot aantal historische tempels en heiligdommen, zoals de Senso-ji-tempel in Asakusa en het Meiji Jingu-heiligdom in Shibuya, die belangrijke culturele en religieuze betekenissen hebben.
Festivals en evenementen: Door het jaar heen zijn er tal van traditionele festivals en evenementen, zoals het Sanja Matsuri, Kanda Matsuri en het Sumidagawa-vuurwerkfestival.
Eten: De Japanse keuken heeft wereldwijde erkenning gekregen en in Tokio vind je een breed scala aan eetgelegenheden, van authentieke sushi tot ramen en yakitori.
Kunst en design: Tokyo staat bekend om zijn vooruitstrevende design en creativiteit. Er zijn veel musea, galeries en designwinkels te vinden, zoals het Mori Art Museum, het 21_21 Design Sight en het Nezu Museum.
Mode: De stad is een wereldwijd modecentrum en je vindt er verschillende modieuze wijken zoals Harajuku, Ginza en Shibuya.
Popcultuur en technologie: Tokyo is een broedplaats voor innovatie en technologie. Akihabara, ook wel bekend als Electric Town, staat bekend om zijn elektronicawinkels, manga- en anime-winkels en themacafés.
Thee-ceremonie: Een traditionele Japanse thee-ceremonie, of “chanoyu,” is een belangrijk cultureel erfgoed. In Tokio kun je theehuizen bezoeken om deze ceremonie te ervaren.
Kabuki en traditionele uitvoerende kunsten: Kabuki is een klassieke Japanse vorm van theater, en je kunt voorstellingen bijwonen in theaters zoals het Kabuki-za Theater in Ginza.

Bezienswaardigheden

Asakusa en Senso-ji Tempel: Asakusa is een historisch district met een traditionele sfeer. De Senso-ji Tempel is een van de oudste en meest bekende boeddhistische tempels in Tokyo.
Meiji Jingu: Een prachtig Shinto-heiligdom, gewijd aan de geesten van keizer Meiji en zijn vrouw, keizerin Shoken. Het heiligdom wordt omringd door een weelderig bos, wat een rustige ontsnapping biedt van de drukke stad.
Shibuya Kruispunt: Een van de drukste kruispunten ter wereld, bekend om de enorme menigte voetgangers die bij elke verkeerscyclus oversteken. In de buurt vind je ook winkelcentra, restaurants en het beroemde standbeeld van Hachiko.
Harajuku en Omotesando: Dit zijn modieuze wijken die bekend staan om hun unieke straatmode en boetieks. Takeshita Dori in Harajuku is een populaire plek voor jongeren en modebewuste mensen.
Akihabara: Een paradijs voor liefhebbers van elektronica en anime, waar je winkels vol met gadgets, videogames, manga en anime kunt vinden.
Tsukiji en Toyosu Vismarkt: Hoewel de beroemde Tsukiji Vismarkt in 2018 verhuisde naar Toyosu, zijn beide locaties nog steeds een bezoek waard. Toyosu is de nieuwe, moderne vismarkt, terwijl Tsukiji nu een bruisend gebied is met veel eetgelegenheden.
Ginza: Een luxe winkelgebied met talloze warenhuizen, boetieks, kunstgalerijen en restaurants. Het is een geweldige plek om te winkelen, dineren of gewoon rond te wandelen.
Roppongi: Een populair uitgaansgebied met een bruisend nachtleven, diverse kunstgalerijen en het Roppongi Hills complex.
Ueno Park: Een groot openbaar park met meerdere musea, zoals het Tokyo National Museum en het National Museum of Western Art. Ueno Zoo is hier ook gevestigd.
Odaiba: Een kunstmatig eiland met diverse winkelcentra, restaurants en attracties, zoals het teamLab Borderless-museum, het beeld van Gundam en het Rainbow Bridge.

Japan

Bezienswaardigheden Japan