Ryokans

Ryokan

Ryokans zijn traditionele Japanse herbergen die hun oorsprong vinden in de Edo-periode (1603-1868). Ze bieden reizigers een unieke kans om de Japanse cultuur en gastvrijheid te ervaren in een authentieke setting. Kenmerkende elementen van een ryokan zijn tatami-matten op de vloer, futons om op te slapen, schuifdeuren (shoji of fusuma), en vaak ook openbare baden (onsen) met warm mineraalwater.

Ryokans alleen in Japan?

Hoewel ryokans een typisch Japans fenomeen zijn, zijn er buiten Japan enkele etablissementen die de stijl en het concept van een ryokan proberen na te bootsen. Dit zijn meestal accommodaties die zich richten op het bieden van een Japanse ervaring aan reizigers die niet in Japan kunnen verblijven. Deze “ryokan-achtige” herbergen zijn echter minder gebruikelijk en kunnen variëren in authenticiteit. Voor een echte ryokan-ervaring is een bezoek aan Japan het meest aanbevolen.

Ryokans in Japan

Ryokans zijn meestal duurder dan gewone hotels. Bij Booking heb je keus uit bijna 800 ryokans in Japan (Booking).

Kyoto

In Kyoto zijn een aantal ryokans die 4 of 5 sterren hebben met voortreffelijke reviews. De prijzen liggen tussen de 200- 1000 euro voor een nacht. Kies je voor een goedkopere herberg dan zijn de beoordelingen doorgaans lager. Auberge AZABU (122 reviews, 9.2) ligt in het centrum van Kyoto en heeft voor Japanse begrippen een redelijke prijs. Een standaardkamer heeft 2 futonbedden en uitzicht op de tuin.

Tokyo

Andon Ryokan in Tokyo is een goede keus als je graag in een goede Japanse herberg wilt verblijven zonder een fortuin te spenderen. Dit tweesterren verblijf heeft in Booking 110 reviews en scoort gemiddeld een 8.6.

Wakayama – slapen in een tempel

Wakayama ligt aan de kust in het zuiden van het eiland Honshu. Dit is het grootste eiland van Japan met meer dan 100 miljoen inwoners. De Kumano Kodo Pilgrimage Route staat op de Werelderfgoedlijst. Andere attracties nabij Wakayama zijn het tempel complex van Koyasan en de mooie stranden van Shirarahama. Een bijzondere ryokan is te vinden in de 1000-jaar oude boeddhistische Koyasan Syukubo Ekoin Tempel. De kamers zijn voorzien van een tatami-vloer, traditionele futonbedden, papieren schuifwanden. Faciliteiten in de kamer zijn een kluisje, verwarming, ventilator, groene thee en yukata-badjassen. De prijs is afhankelijk van het seizoen en de dag. Reken op 400 euro per nacht voor een tweepersoonskamer inclusief ontbijt en diner.

Vakantie Japan

Groepsreis Japan
Bezienswaardigheden Japan
Tokyo, hotels in Tokyo
Kyoto