Kyoto

Kinkaku-ji - Het Gouden Paviljoen in Kyoto

Kyoto

Als voormalige keizerlijke hoofdstad van Japan heeft Kyoto veel te bieden aan toeristen en liefhebbers van geschiedenis en cultuur. Bijna elke groepsreis Japan doet Kyoto aan.

Top bezienswaardigheden in Kyoto

– Kinkaku-ji (Gouden Paviljoen): Een iconisch Zen-boeddhistische tempel met een gouden buitenkant, omgeven door prachtige tuinen.
– Fushimi Inari-Taisha: Een Shinto-schrijn beroemd om zijn duizenden rode torii-poorten die een pad vormen door het bos naar de heilige berg Inari.
– Kiyomizu-dera: Een historische boeddhistische tempel met een groot houten terras dat een prachtig uitzicht op de stad biedt.
– Arashiyama Bamboebos: Een schilderachtig bosgebied met hoge bamboestengels, populaire wandelpaden en de nabijgelegen Tenryu-ji-tempel.
– Nijo-kasteel: Een indrukwekkend kasteelcomplex met prachtige tuinen, schilderingen en architectuur uit de tijd van de shoguns.
– Gion: Een traditionele wijk die bekend staat om zijn geisha’s, theehuizen en goed bewaard gebleven historische gebouwen.
– Ryoan-ji: Een beroemde Zen-tempel, bekend om zijn droge landschapstuin met zorgvuldig geplaatste rotsen en kiezels.
– Sanjusangen-do: Een indrukwekkende boeddhistische tempel die beroemd is om zijn 1001 standbeelden van Kannon, de godin van barmhartigheid.
– Heian-schrijn: Een Shinto-schrijn met een opvallende oranje en groene architectuur, omgeven door een grote tuin met een grote vijver.
– Philosophers’ Path: Een schilderachtig wandelpad langs een kanaal, omzoomd door kersenbomen die spectaculair bloeien in de lente.

Vervoer

Kyoto heeft een uitgebreid openbaar vervoerssysteem dat betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken is voor bezoekers. Hier zijn enkele van de meest voorkomende transportmiddelen in Kyoto:
– Bussen: Het busnetwerk van Kyoto is goed ontwikkeld en de meeste belangrijke bezienswaardigheden in de stad zijn met de bus te bereiken. Er zijn verschillende soorten bussen beschikbaar, zoals stadsbussen, toeristenbussen en nachtbussen. Bezoekers kunnen een eenmalige busrit betalen of een dagkaart kopen.
– Treinen: Kyoto heeft twee belangrijke treinstations, Kyoto Station en Tofukuji Station. Beide stations zijn verbonden met het uitgebreide spoorwegennetwerk van Japan en bieden gemakkelijke toegang tot andere steden en prefecturen.
– Metro: Kyoto heeft ook een metrolijn die door de stad loopt en de belangrijkste toeristische attracties van Kyoto verbindt. Er zijn twee metrolijnen beschikbaar: de Karasuma-lijn en de Tozai-lijn.
– Taxi’s zijn handig voor kortere ritten of als je zich op een specifieke locatie wilt concentreren.
– Fietsen zijn een populaire manier om de stad te verkennen, vooral omdat Kyoto veel fietspaden heeft en fietsvriendelijk is. Er zijn verschillende verhuurlocaties beschikbaar in de stad.

Hotels

Bij Booking kan je meer dan 2000 hotels in Kyoto boeken. Populaire hotels zijn:
– Hotel Resol Kyoto Kawaramachi Sanjo (4701 reviews, 8.6)
– Hotel Resol Trinity Kyoto (4212 reviews, 8.5)
Kyoto hotels

Ryokans

Ryokans zijn traditionele Japanse pensions en familiehotels. Een goede ryokan in Kyoto is niet goedkoop en heeft 4 tot 5 sterren. Houdt rekening met prijzen van minimaal driehonderd tot meer dan achthonderd euro. De reviews van deze ryokans zijn erg goed tot voortreffelijk. Er zijn ook goedkopere ryokans maar die hebben ook een lagere review. Ohanabo is een populaire 3-sterren ryokan met een redelijke prijs en goede beoordelingen (69 reviews, 9.5)

Japan

Tokyo
Hotels Tokyo
Bezienswaardigheden Japen