Bezienswaardigheden Japan

Bezienswaardigheden Japan

Bezienswaardigheden Japan

Japan heeft talloze bezienswaardigheden die zowel historisch als cultureel interessant zijn. Hier zijn een aantal hoogtepunten die vaak worden aangedaan tijdens een groepsreis Japan.

Kyoto

De voormalige hoofdstad van Japan staat bekend om zijn historische tempels, heiligdommen en traditionele houten huizen. Enkele hoogtepunten zijn onder meer de Kinkaku-ji (Gouden Paviljoen), Kiyomizu-dera tempel en Fushimi Inari-Taisha heiligdom.

Tokyo

De bruisende hoofdstad van Japan biedt een mix van moderne en traditionele cultuur. Bezoek in Tokyo de Meiji Jingu Shrine, Senso-ji tempel en de beroemde wijk Shibuya met het beroemde drukke kruispunt Shibuya Crossing.

Hiroshima

Deze stad staat bekend om het Hiroshima Peace Memorial Park, dat is opgericht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de atoombom in 1945. Bezoek ook het Hiroshima Peace Memorial Museum en het indrukwekkende Hiroshima Castle.

Nara

Een van de oudste steden van Japan, bekend om zijn vele tempels en heiligdommen, waaronder de indrukwekkende Todai-ji tempel met de Grote Boeddha (Daibutsu) en het Nara Park, waar je wilde herten kunt ontmoeten.

Osaka

Osaka staat bekend om zijn moderne architectuur en het bruisende nachtleven. Bezoek het indrukwekkende Osaka Castle, het levendige Dotonbori-gebied en het Universal Studio’s Japan-themapark.

Nikko

Deze stad is beroemd om zijn prachtige natuur en historische bezienswaardigheden. Het Nikko Toshogu heiligdom en de Kegon-waterval zijn enkele van de populaire attracties.

Mount Fuji

Japans hoogste berg en nationaal symbool is populair bij zowel lokale als internationale toeristen. Je kunt de berg beklimmen tijdens het klimseizoen (juli-augustus) of genieten van het uitzicht vanaf nabijgelegen meren zoals Lake Kawaguchiko.

Himeji Castle

Dit prachtige witte kasteel wordt beschouwd als een van de mooiste en best bewaarde kastelen van Japan. Het is UNESCO werelderfgoed en een must-see tijdens een bezoek aan Japan.

Miyajima

Dit schilderachtige eiland in de buurt van Hiroshima is bekend om de iconische Itsukushima-schrijn en de grote torii poort die lijkt te drijven op het water bij hoogtij.

Hokkaido

Het noordelijkste eiland van Japan staat bekend om zijn adembenemende natuur, skigebieden en natuurlijke warmwaterbronnen (onsen). Bezoek Sapporo, de grootste stad van Hokkaido, en geniet van het landschap in het Daisetsuzan National Park of het Shikotsu-Toya National Park.

Groepsreizen Azië 2023

  • Cambodja
  • China & Tibet
  • India
  • Indonesië
  • Vietnam
  • Azië
  • Bezienswaardigheden Japan