Backpacken in Japan

backpacken Japan

Backpacken Japan & visum

Japan is een populaire bestemming voor backpackers vanwege de rijke cultuur, prachtige landschappen en het efficiënte openbaar vervoer. Je hebt geen visum nodig als je maximaal 3 maanden blijft.

Budget

Hoewel Japan bekend staat als een relatief duur land, zijn er manieren om kosten te besparen. Overweeg goedkope accommodaties zoals hostels, capsulehotels of zelfs internetcafés die overnachtingen aanbieden. Eet bij lokale eetgelegenheden en straatvoedselkraampjes om geld te besparen op maaltijden. Bij backpacken in Japan worden de kosten (p.p) op ongeveer 100 euro per dag geschat. Dit is exclusief je vliegticket.

Trein

Een Japan Rail Pass (JR Pass) kan een goede investering zijn als je van plan bent om veel te reizen met de trein, omdat het je onbeperkt toegang geeft tot JR-treinen gedurende een bepaalde periode. Een Pass van 7 dagen kost (in 2023) 211 euro, 14 dagen 337 euro en 21 dagen is 430 euro. Alleen reizigers met een buitenlands paspoort of Japanners die in het buitenland wonen mogen een JR Pass kopen. Als je losse tickets koopt ben je veel duurder uit. Je mag de pas annuleren zolang je nog niet gestart bent met reizen. Er is geen extra korting voor studenten en senioren.

Bus Pass

Een bekende pas voor de bus is Willer Express. Deze passen kan je online kopen. Doordeweeks zijn de prijzen goedkoper dan in het weekend. Een doordeweekse bus pas van 7 dagen kost ongeveer 106 euro. Een 5-daagse pas die je ook in het weekend mag gebruiken kost eveneens 106 euro. Willer Express biedt ook verschillende tours aan zoals een 2-daagse trip naar Mount Fuji (10 juli – 9 september). Deze trips worden begeleid door een medewerker die Engels spreekt.

Route

Plan je route zorgvuldig en overweeg zowel stedelijke als landelijke gebieden. Enkele populaire bestemmingen zijn Tokio, Kyoto, Osaka, Hiroshima en Hokkaido. Vergeet niet enkele van de minder bekende, maar prachtige locaties te verkennen, zoals de Japanse Alpen, Yakushima en het eiland Naoshima.

Taal & Geld

Hoewel Engels steeds vaker wordt gesproken in Japan, kan het leuk zijn om een paar basis Japanse zinnen te leren om je te helpen tijdens je reis. Google Translate is een handig hulpmiddel voor op je mobiel. De munteenheid in Japan is de Yen. Je kan pinnen uit een automaat en een creditcard is heel fijn als je een hotel wilt reserveren.

Cultuur

Toon respect voor de Japanse cultuur en gewoonten. Dit kan betekenen dat je je schoenen uittrekt voordat je een traditioneel Japans huis of tempel binnengaat, je aan de juiste kant van de roltrap houdt of buigen bij het begroeten van mensen.

Wandelen op Mount Fuji

Mount Fuji is een populaire bestemming voor wandelaars die de zonsopgang willen ervaren. Kies het juiste seizoen: Het officiële klimseizoen voor Mount Fuji is van begin juli tot begin september. Tijdens deze periode zijn de paden sneeuwvrij en veiliger om te bewandelen. Plan je route: Er zijn vier hoofdroutes om de top van Mount Fuji te bereiken: Yoshida, Subashiri, Gotemba en Fujinomiya. De Yoshida-route is het populairst en biedt meer faciliteiten zoals berghutten en toiletten. Onderzoek elke route en kies degene die het beste bij je vaardigheden en voorkeuren past.

Ryokans

Ryokans zijn traditionele Japanse herbergen waarbij je op de grond slaapt in een futonbed. Een overnachting in een ryokan is vaak wel duurder dan in een gewoon hotel.

Vakantie Japan

Groepsreis Japan
Bezienswaardigheden Japan
Tokyo, hotels in Tokyo
Kyoto