Sumatra

tijger in Sumatra Indonesie
Sumatra is een van de grootste eilanden in Indonesië. Het strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 470.000 vierkante kilometer en is de thuisbasis van een diverse mix van culturen, talen en ecosystemen.

Steden

Belangrijke steden op Sumatra zijn onder meer Medan, Palembang, Padang, Pekanbaru en Bandar Lampung. Medan is de grootste stad op het eiland en tevens de hoofdstad van de provincie Noord-Sumatra. Het is een belangrijk handels- en economisch centrum en fungeert als toegangspoort tot andere delen van het eiland.

Inwoners

Sumatra heeft een bevolking van ongeveer 50 miljoen mensen. Het eiland is etnisch divers, met de grootste etnische groepen, zoals de Batak, Minangkabau, Maleis, Javaans en Chinees-Indonesisch, die samenleven met verschillende religies en tradities.

Vliegveld

De belangrijkste luchthaven op Sumatra is Kualanamu International Airport (KNO), gelegen nabij Medan. Deze luchthaven verbindt Sumatra met zowel binnenlandse als internationale bestemmingen. Andere grote luchthavens op het eiland zijn onder meer Sultan Mahmud Badaruddin II International Airport (PLM) in Palembang, Minangkabau International Airport (PDG) in Padang en Sultan Syarif Kasim II International Airport (PKU) in Pekanbaru.

Trein

Hoewel Sumatra een treinnetwerk heeft, is het niet zo uitgebreid als in Java. De treindiensten zijn voornamelijk geconcentreerd in het noorden van het eiland, rond Medan, en in het zuiden, rond Palembang en Bandar Lampung. De treinen worden voornamelijk gebruikt voor passagiers- en vrachtvervoer, maar de snelheid en frequentie zijn lager in vergelijking met andere delen van Indonesië. De infrastructuur wordt echter voortdurend verbeterd om de bereikbaarheid en het openbaar vervoer in de regio te vergroten.

Vakantie Indonesië

Groepsreis Indonesië
Bali
Java
Bezienswaardigheden Indonesië