Kleine Soenda-eilanden

Lombok

De Kleine Soenda-eilanden (ook bekend als de Lesser Sunda Islands) zijn een groep eilanden in Zuidoost-Azië, gelegen in de Indische Oceaan en deel uitmakend van de Republiek Indonesië. Ze bevinden zich ten oosten van Java en ten zuiden van Borneo en vormen een deel van de Soenda-eilanden. De belangrijkste eilanden zijn:

Bali: Een populair toeristenoord met prachtige stranden, tempels en rijke cultuur. Belangrijke steden zijn Denpasar (de hoofdstad) en Kuta, een populair strandresort.

Lombok: Bekend om zijn prachtige stranden en het vulkanische Mount Rinjani-gebergte. Mataram is de grootste stad en tevens de hoofdstad van de provincie West-Nusa Tenggara.
Sumbawa: Een eiland met spectaculaire natuur en surfmogelijkheden. Bima en Sumbawa Besar zijn belangrijke steden op het eiland.

Flores: Beroemd om het Komodo National Park, waar de Komodo-varaan te vinden is. Belangrijke steden zijn Labuan Bajo en Maumere.

Sumba: Een eiland met unieke cultuur en traditionele architectuur. Waingapu en Waikabubak zijn belangrijke steden op het eiland.

Timor: Oost-Timor is een onafhankelijke natie, terwijl West-Timor deel uitmaakt van Indonesië. Belangrijke steden zijn Kupang (in West-Timor) en Dili (de hoofdstad van Oost-Timor).

Alor-archipel: Een groep eilanden met ongerepte natuur en rijke culturele diversiteit. Kalabahi is de grootste stad op het eiland Alor.

Vervoer

De meeste eilanden zijn bereikbaar via vliegtuig, veerboot of speedboot. Ngurah Rai International Airport (Bali), Lombok International Airport (Lombok) en El Tari International Airport (Kupang) zijn enkele van de grotere luchthavens in de regio.

Veerdiensten en speedboten verbinden de eilanden onderling, hoewel sommige kleinere eilanden mogelijk minder regelmatig verbindingen hebben. Op de eilanden zelf kan je je verplaatsen met taxi’s, scooters, auto’s en in sommige gevallen met het openbaar vervoer.

Groepsreis Kleine Soenda eilanden

Shoestring heeft een 21-daagse groepsreis langs de Kleine Soenda eilanden (Bali, Lombok, Sumbawa, Komodo en Flores). De rondreis start in Bali en gaat daarna door naar de Gili-eilanden. Hoogtepunten van de reis zijn de Komodovaraan op het eiland Komodo, de koraalriffen van de Gili eilanden en de Kelimutu-vulkaan met zijn diepe kratermeren.
Groepsreis Soenda Eilanden (Shoestring, 22 dagen, vanaf €2979)

Indonesië

Bali, bezienswaardigheden, Java, Sumatra, Borobudur, eilandhoppen, Sulawesi