Groepsreis Indonesie natuur

orang oetang zien in Indonesie

Groepsreis Indonesië natuur

Indonesië bestaat uit ruim 14.500 eilanden. Het belangrijkste eiland is Java waar 145 miljoen mensen leven en waar tevens de hoofdstad Jakarta is gevestigd. Bali is het meest toeristische eiland. Veel groepsreizen Indonesië doen Bali en Java aan waar veel natuurschoon is. De meest bijzondere natuur vindt je op de bestemmingen Sulawesi, Papoea, Kalimantan en Komodo. Hier kan je orang-oetangs zien die in het regenwoud leven en de grote Komodovaraan. Onderstaand overzicht zijn groepsreizen Indonesië natuur.

Sulawesi (Sawadee, 25 dagen, v.a €2829)
Sulawesi en Papoea (Djoser, 21 dagen, vanaf €3195)
Cultuurvakantie Eilandenrijk Indonesië (SRC, 23 dagen, vanaf €3598)
Kalimantan Indonesië (Sawadee, 22 dagen, v.a €3699)
Premium Reis: Java, Bali, Flores en Komodo (Sawadee, 18 dagen, vanaf €4599)
Familiereis Bali en Sulawesi (Sawadee, 23 dagen, vanaf €3079)

Sulawesi

Sulawesi, ook wel bekend als Celebes, is een van de grotere eilanden van Indonesië en staat bekend om zijn unieke vierarmige vorm. Het eiland biedt een breed scala aan natuurlijke en culturele wonderen, van bergketens, prachtige meren en uitgestrekte bossen, tot een rijke biodiversiteit, waaronder enkele endemische soorten zoals het spookdiertje en de maleo-vogel. De Buginese, Makassarese, Minahasa en Toraja zijn enkele van de prominente etnische groepen, elk met hun eigen unieke cultuur en tradities. De traditionele Toraja-huizen, Tongkonan, zijn bijzonder opmerkelijk.

Papoea

Papoea, het oostelijkste deel van Indonesië, beslaat de oostelijke helft van het eiland Nieuw-Guinea en is een land van uitersten. Het is de thuisbasis van de meest uitgebreide regenwouden in de Azië-Pacific regio en de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Puncak Jaya, de hoogste berg in Oceanië. Papoea is ook bekend om zijn culturele diversiteit, met honderden verschillende stammen, elk met hun eigen taal en gebruiken. Het Sentani-meer, de Baliem-vallei en het Lorentz National Park zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Kalimantan

Kalimantan is het Indonesische deel van het eiland Borneo, en het is het grootste eiland dat geheel in Indonesië ligt. Het staat bekend om zijn ongerepte natuurlijke schoonheid, waaronder een van de oudste regenwouden ter wereld, belangrijke riviersystemen en uitgestrekte moerassen. Kalimantan is ook de thuisbasis van de beroemde orang-oetans en neusaap, evenals vele andere bedreigde diersoorten. Het Tanjung Puting National Park en het Samboja Lestari reservaat zijn populaire bestemmingen voor een groepsreis Indonesië natuur.

Komodo

Komodo is een van de 17.508 eilanden die deel uitmaken van de Republiek Indonesië. Het eiland is vooral beroemd omdat het de thuisbasis is van de Komodovaraan, het grootste levende reptiel ter wereld. Deze reusachtige hagedissen zijn alleen te vinden in de Komodo National Park, dat door UNESCO is aangewezen als Werelderfgoed en Man and Biosphere Reserve. Naast de komodovaranen, biedt het eiland een verscheidenheid aan andere dieren, zoals wilde varkens, herten, en verschillende soorten vogels. Bovendien is Komodo omgeven door aanzienlijke marine biodiversiteit, waardoor het een populaire bestemming is voor duiken en snorkelen.

Indonesië

Groepsreis Indonesië, Bali, bezienswaardigheden, Java, Sumatra, Borobudur, eilandhoppen, Sulawesi, Kleine Soenda eilanden, rondreizen