Borobudur Tempel

Borobudur Tempel

De Borobudur Tempel, ook wel bekend als de Borobudur, is een boeddhistisch tempelcomplex gelegen in de provincie Centraal-Java, in Indonesië. Het is één van de grootste en meest indrukwekkende boeddhistische monumenten ter wereld en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Borobudur werd gebouwd in de 8e en 9e eeuw tijdens het bewind van de Sailendra-dynastie.

De tempel is opgebouwd uit negen gestapelde platforms, waarvan zes vierkant en drie rond, bekroond met een centrale koepel. De Borobudur is rijkelijk versierd met 2.672 reliëfpanelen en 504 Boeddha-beelden. De reliëfs vertellen het verhaal van het leven van de Boeddha, zijn leer en het pad naar verlichting.

Borobudur stoepa's

De Borobudur is ontworpen als een enorme mandala en dient als een gids voor het boeddhistische pad naar verlichting. Pelgrims beginnen bij de basis van het monument en lopen in een meditatief tempo omhoog, terwijl ze de reliëfs en beelden bestuderen. Naarmate ze hoger komen, worden de beelden en reliëfs abstracter, wat de toenemende spirituele verfijning weerspiegelt.

In de loop der eeuwen is de Borobudur Tempel getroffen door aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en verwaarlozing. In de 20e eeuw zijn echter uitgebreide restauratiewerkzaamheden uitgevoerd om het monument in zijn oude glorie te herstellen. Tegenwoordig is het een belangrijke toeristische bestemming en een bron van nationale trots voor Indonesië.

Entree & openingstijden

Als buitenlander betaal je een (veel) hogere prijs dan een inwoner uit Indonesië. Een online ticket voor een volwassene kost 362.500 Rp (22 euro) . Neem je een combiticket Borobudur & Prambanan dan is de prijs 652.500 Rp (40 euro). Het is ook mogelijk om een ticket te kopen voor Borobudur & Ratu Boko en dit kaartje kost eveneens 40 euro. Inwoners van Indonesië betalen 3 tot 5 euro voor een ticket. De openingstijden zijn van 8.00 uur tot 16.00 uur.

Vakantie Indonesië

Groepsreizen Indonesië
Bezienswaardigheden Indonesië