Opera House Sydney

Sydney Opera House

Sydney Opera House

Het is een iconisch en wereldberoemd bouwwerk gelegen aan de haven van Sydney, Australië. Ontworpen door de Deense architect Jørn Utzon en geopend in 1973, staat het bekend om zijn unieke en expressieve zeilvormige dakconstructie die lijkt te zweven boven het omringende water. Het gebouw is een meesterwerk van 20e-eeuwse architectuur en heeft een belangrijke invloed gehad op de moderne bouwtechnieken en esthetiek.

Opera House voorzijde

Het Sydney Opera House fungeert als een multifunctioneel podium voor een breed scala aan culturele en artistieke evenementen, waaronder opera, ballet, theater, muziekconcerten en tentoonstellingen. Het complex bestaat uit meerdere zalen, waarvan de grootste de Concert Hall en de Joan Sutherland Theatre zijn.

In 2007 werd het gebouw erkend als UNESCO-werelderfgoed, wat de culturele en historische waarde van het gebouw onderstreept. Het is niet alleen een belangrijk cultureel centrum voor Australië, maar ook een belangrijke toeristische attractie en een symbool van nationale trots

Rondreizen Australië

Groepsreis Australië
Bezienswaardigheden Australië