Bezienswaardigheden Australie

Whitsunday eilanden

Bezienswaardigheden Australië

Sydney Opera House

Dit iconische gebouw is een belangrijk cultureel centrum en een architectonisch meesterwerk. Het bevindt zich in de haven van Sydney en biedt uitzicht op de prachtige Sydney Harbour Bridge. Sydney Opera House is een symbool van nationale trots en staat sinds 2007 op de Werelderfgoedlijst.

Great Barrier Reef

Dit is het grootste koraalrif ter wereld en een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Het strekt zich uit over meer dan 2.300 kilometer langs de noordoostkust van Australië en is een paradijs voor duikers en snorkelaars.

Uluru (Ayers Rock)

Dit is een enorme zandstenen rotsformatie in het hart van het Australische Rode Centrum en een heilige plaats voor de inheemse Anangu-bevolking. Het is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en biedt adembenemende zonsondergangen en zonsopkomsten.

Great Ocean Road

Deze schilderachtige kustroute in Victoria biedt een prachtig uitzicht op de oceaan, dramatische kliffen en unieke rotsformaties zoals de Twaalf Apostelen.

Blue Mountains

Dit nationale park ligt net buiten Sydney en staat bekend om zijn spectaculaire landschappen, watervallen, grotten en eucalyptusbossen. Het is een populaire bestemming voor wandelaars, natuurliefhebbers en fotografen.

Fraser Island

Dit is het grootste zandeiland ter wereld en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het eiland staat bekend om zijn regenwouden, zoetwatermeren en wilde dingo’s.

Kakadu National Park

Dit park in het Northern Territory is het grootste nationale park van Australië en herbergt een indrukwekkende verscheidenheid aan flora, fauna en inheemse rotsschilderingen.

Whitsunday Islands

Een populaire zeilbestemming met prachtige witte zandstranden, kristalhelder water en kleurrijke koraalriffen, gelegen in het hart van het Great Barrier Reef.

Kangaroo Island

Dit eiland biedt een breed scala aan natuurlijke attracties, zoals Seal Bay, waar bezoekers zeeleeuwen kunnen observeren, en Flinders Chase National Park, bekend om zijn opmerkelijke rotsen en vuurtorens.

Bondi Beach

Dit beroemde strand in Sydney staat bekend om zijn surfen, zwemmen en levendige sfeer.

Rondreizen Australië

Groepsreis Australië & Nieuw-Zeeland