Onvergetelijke vakantie Marokko

Marokko dorp in woestijn

In het noorden van Afrika grenzend aan Algerije en de Westelijke Sahara ligt Marokko. Het land is bijna verbonden met Spanje via de Straat van Gibraltar en is vanwege de rijke cultuur en prachtige omgeving een populaire vakantiebestemming van Nederlanders. Het land is een van de meest stabiele landen in West-Afrika en de veiligheid is over het algemeen best goed. Ben je van plan om Marokko te bezoeken, dan raden wij aan om dit artikel te lezen.

De mooiste plekken van Marokko

Er zijn veel verschillende toeristische attracties in het land. Van cultuur tot natuur, er vallen veel verschillende locaties te vinden die het bezoeken waard zijn. Hoewel de hoofdstad van Marokko Rabat is kiezen veel mensen er ook voor om Marrakesh of Casablanca te bezoeken. Daarnaast is het atlas gebergte ook een populaire vakantiebestemming. De natuur van Marokko is erg beïnvloed door de woestijn. De weer in het land is vaak prachtig met een strakblauwe lucht en felle zon. De prachtige zee en kust zorgt ervoor dat je in de vakantie kan genieten!

De steden Casablanca, Marrakesh en Rabat bieden alle drie kennis over de cultuur van het land door middel van musea en bezienswaardigheden. Daarnaast kan je in deze steden genieten van heerlijk eten in de restaurants, leuke barretjes en gezellige cafés. Het land heeft een heerlijke cuisine met verschillende gerechten die het waard zijn om uit te proberen. In de binnenstad kan je genieten van de vele winkels en mooie gebouwen. Kies ervoor om een historische tour te nemen zodat je alle nodige bezienswaardigheden kan bezoeken!

Bezoek een van de rijke straatmarkten in de steden van Marokko. Neem een tour door het Atlasgebergte met een tourgids die alles verteld over het leven in de bergen. Er zijn veel mooie locaties en bezienswaardigheden te vinden in dit gebergte. Ook zijn er verschillende oases te vinden in de woestijn de een prachtig contrast creëren tussen de koelte van een oase tegenover de schorende hitte van een woestijn. Er zijn veel verschillende bezienswaardigheden in het land, een groepsreis Marokko is een ideale manier om te leren over de rijke cultuur en geschiedenis van het land.

De reis naar Marokko

Er zijn in Marokko acht verschillende vliegvelden die tot vandaag nog veel worden gebruikt. Deze zijn onder anderen in de buurt van Rabat, Marrakesh, Agadir, Fez en Casablanca. Hoewel het vliegveld in Casablanca de drukste luchthaven van het land is kan je ook ervoor kiezen om naar een van de andere steden te vliegen. Door middel van een auto of een taxi kan je gemakkelijk navigeren door het land.

Ben je van plan om Marokko te bezoeken in de vakantie? Dan is dit een uitstekende keuze voor zowel ontspanning als iets opdoen over de cultuur of prachtige foto’s maken van de omgeving en de woestijn. Veel Nederlanders kiezen er jaarlijks voor om het land te bezoeken met het vliegtuig. Marokko bezoeken is een aanrader in de herfst of lentemaanden met prachtig weer en een heerlijke temperatuur.

Goedkope groepsreis

  • Egypte
  • Kenia
  • Afrika
  • Jordanië
  • Midden-Oosten
  • groepsreis Egypte