Marrakech

Marrakech plein
Marrakech (Marrakesh) is een prachtige stad in Marokko, gelegen aan de voet van het Atlasgebergte. Het is een van de populairste toeristische bestemmingen in het land, bekend om zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en adembenemende architectuur.

Oude centrum Werelderfgoedlijst

De stad heeft ongeveer 1,2 miljoen inwoners en is een belangrijk economisch en cultureel centrum in Marokko. Het historische centrum van Marrakech staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is gevuld met prachtige paleizen, moskeeën en markten. De medina, het oude stadscentrum, is vooral bekend om de beroemde marktplaats Jemaa el-Fnaa, waar je allerlei soorten kraampjes vindt, van kleding tot sieraden en kruiden.

Bezienswaardigheden

Djemaa el-Fna: Dit centrale plein is het bruisende hart van Marrakech en biedt een scala aan straatartiesten, kraampjes met eten en souvenirs, en traditionele muziek. Overdag is het een kleurrijke markt en ’s avonds komt het tot leven met eetkraampjes en entertainment.

Koutoubia-moskee: De grootste en meest bekende moskee van Marrakech, gebouwd in de 12e eeuw. Hoewel niet-moslims de binnenkant niet mogen betreden, is de prachtige minaret en het omliggende park zeker een bezoek waard.

Bahia Palace: Dit indrukwekkende paleis uit de 19e eeuw staat bekend om zijn prachtige architectuur en versierde kamers. Bezoekers kunnen door de weelderige tuinen en binnenplaatsen dwalen en genieten van de gedetailleerde mozaïeken en houtsnijwerk.

Majorelletuin: Deze botanische tuin, ontworpen door de Franse schilder Jacques Majorelle, herbergt een diversiteit aan planten en bomen uit de hele wereld, evenals het Berbermuseum. De opvallende kobaltblauwe gebouwen en het groen maken het een rustige ontsnapping uit de drukte van de stad.

Saadian Tombs: Deze 16e-eeuwse graven werden herontdekt in 1917 en bevatten de overblijfselen van leden van de Saadian-dynastie. Bezoekers kunnen de indrukwekkende mausolea en de prachtig versierde kamers bewonderen.

Medersa Ben Youssef: Dit historische islamitische college, gebouwd in de 16e eeuw, is een prachtig voorbeeld van Marokkaanse architectuur en kunst. De binnenplaats is rijkelijk versierd met mozaïeken, houtsnijwerk en pleisterwerk.

De soeks: Deze traditionele markten zijn een doolhof van smalle straatjes vol met kraampjes die alles verkopen, van kleding en juwelen tot keramiek en kruiden. Een geweldige plek om te verdwalen en te genieten van de lokale cultuur, maar vergeet niet te onderhandelen over de prijs!

Vliegveld & vervoer

Marrakech heeft ook een internationale luchthaven, de Marrakech Menara Airport, die ongeveer 6 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum ligt. Het is een drukke luchthaven die verbindingen heeft met verschillende Europese steden en enkele bestemmingen in Afrika en het Midden-Oosten. Transavia heeft goede prijzen. Ook KLM en Austrian vliegen vanaf Amsterdam naar Marokko. Ryanair vliegt vanuit Eindhoven naar Marrakesh en Fez. Easyjet vliegt vanaf Schiphol naar Marrakech.

De prijs van de shuttlebus vanaf Marrakech Airport naar de stad is een vast tarief van 30 Dirhams (3 euro) voor een enkeltje en 50 Dirhams (5 euro) voor een retourtje. De shuttlebus rijdt gemiddeld 3 keer per uur en rijdt langs de belangrijkste plaatsen in Marrakech. Kleine taxi’s hebben een vaste prijs van 70 Dirhams voor de stad. In de avonduren en nacht (21.00 uur in de zomer en 20.00 uur in de winter tot 6.00 uur) stijgt de prijs tot 105 Dirhams voor de stad. Het beste vermijd je taxichauffeurs die gereed staan in de aankomsthal vanwege te hoge prijzen. Hotels bieden soms ook taxivervoer aan.

Taxi’s

In Marrakech zijn er twee soorten taxi’s: Grand Taxi’s en Petit Taxi’s.

Grand Taxi’s zijn meestal grotere voertuigen, zoals oude Mercedes- of Peugeot-auto’s. Ze kunnen maximaal zes passagiers vervoeren en worden gebruikt voor langere reizen, zoals van Marrakech naar andere steden of dorpen. Grand Taxi’s hebben geen meters, dus onderhandel over de prijs met de chauffeur voordat u aan uw reis begint.

Petit Taxi’s daarentegen zijn kleinere voertuigen, zoals rood-witte Fiat Uno- of Dacia Logan-auto’s. Ze worden gebruikt voor kortere ritten binnen de stadsgrenzen en hebben meters. Het tarief begint bij 7 dirham overdag en 8 dirham ’s nachts (na 20.00 uur). Je kunt een Petit Taxi op straat aanhouden of ze staan ​​geparkeerd bij taxistandplaatsen in de stad.

Het is belangrijk op te merken dat Petit Taxi’s de stadsgrenzen niet mogen verlaten, dus als u naar een nabijgelegen stad of dorp moet reizen, moet u een Grand Taxi gebruiken. Zorg er ook altijd voor dat de chauffeur de meter aan het begin van de rit start om te voorkomen dat hij te veel betaalt.

Trein

Het treinstation, Marrakesh Railway Station bevindt zich in het nieuwe stadsdeel. Het is verbonden met verschillende steden in Marokko, waaronder Casablanca en Rabat.

Bus

Als je de stad per bus wilt verkennen, is er ook een uitgebreid netwerk van lokale bussen en intercitybussen die Marrakech verbinden met andere steden in Marokko. De busterminal in Marrakech, Marokko, staat bekend als het “Gare Routière” of het “Gare de Marrakech. Enkele populaire routes gaan naar de Koningssteden. Eurolines heeft opstapplaatsen in Casablanca, Marrakech, Beni Mellal, Fkih Ben Salah en Khouribga.

Hotels Marrakech

Er zijn meer dan 1000 accommodaties in Marrakech te boeken bij Booking. Enkele populaire hotels zijn:
Hôtel Racine (4829 reviews, 8.3)
Wazo Hotel (3736 reviews, 7.3)
Blue Sea Le Printemps (2573 reviews, 7.8)
Marrakesh hotels en appartementen

Vakantie Marokko

Groepsreis Marokko
bezienswaardigheden