Koningssteden Marokko

Fez Marokko

koningssteden van Marokko

De koningssteden van Marokko verwijzen naar vier historische steden die ooit de hoofdstad waren van verschillende Marokkaanse dynastieën. Deze steden staan bekend om hun rijke geschiedenis, prachtige architectuur en culturele invloed. Elk van deze steden biedt een unieke kijk op de Marokkaanse geschiedenis en cultuur en is zeker een bezoek waard.

Fez (of Fes)

Fez is de oudste van de vier koningssteden van Marokko, werd gesticht door Idris I in de 8e eeuw. Het was de hoofdstad van Marokko tijdens verschillende dynastieën, waaronder de Idrisiden, Almoraviden en de Meriniden. De stad is beroemd om zijn goed bewaarde middeleeuwse architectuur, die zichtbaar is in de smalle straatjes en prachtige gebouwen van de oude Medina, Fes el-Bali.

Marrakech (Marrakesh)

Marrakech werd opgericht in de 11e eeuw door de Almoraviden en diende later als hoofdstad van het Almohadenrijk. De stad is beroemd om zijn levendige markten, het bruisende Djemaa el-Fna-plein en de prachtige paleizen en tuinen.

Meknes

Meknes werd gesticht in de 11e eeuw. Het was de hoofdstad van Marokko onder de heerschappij van de Alaouitische sultan Moulay Ismail in de 17e en 18e eeuw. De stad staat bekend om zijn indrukwekkende stadsmuren, historische monumenten en prachtige architectuur, waaronder het koninklijke paleis Dar El Makhzen en de Bab Mansour-poort.

Rabat

Rabat is de huidige hoofdstad van Marokko en werd gesticht in de 12e eeuw door de Almohaden. De stad heeft een rijke geschiedenis en prachtige bezienswaardigheden, zoals de Hassan-toren, het Mausoleum van Mohammed V en de oude stad (Medina) van Rabat.

Groepsreis Marokko Koningssteden

Tijdens de 8-daagse rondreis van TUI bezoek je daadwerkelijk alle 4 de koningssteden van Marokko. De andere groepsreizen Marokko gaan vaak ook langs Meknes en/of Rabat maar doen deze twee plaatsen in een dagtocht aan. Marrakech en Fez zijn de meest aansprekende Koningssteden waar meer tijd wordt doorgebracht.
– Koningssteden van Marokko (TUI, 8 dagen, v.a €699)
– Singlereis Koningssteden van Marokko (TUI, 8 dagen, v.a €900)
– Marokko Koningssteden (Koning Aap, 15 dagen, v.a €1445)
Vergelijk groepsreizen Marokko met Koningssteden

Goedkope groepsreis Afrika

  • Egypte
  • Tanzania
  • Zuid-Afrika
  • Afrika
  • Midden-Oosten