Onvergetelijke vakantie Egypte

Abu Simbel

De cultuur van het oude Egypte wordt door de hele wereld tijdens geschiedenisles toegelicht. Het land bezit veel bezienswaardigheden uit dit tijdperk zoals de bekende Pyramides en de Sfinx. Gelegen in de woestijn kan je genieten van heerlijke temperaturen en een bijna permanente blauwe lucht tijdens de zomer. Naast de oude cultuur is Caïro ook een prachtige stad en heeft Egypte veel mooie plekken en activiteiten die het waard maken om het land te bezoeken.

De prachtige cultuur van Egypte

Als je praat over Egypte, denken de meeste mensen direct aan een grote woestijn met Pyramides en het oude Egyptische erfgoed. Naast de Pyramides kan je ook in de woestijn de Sfinx bekijken, zowel als de Abu Simbel Tempels en de Karnak tempel in Luxor. Er zijn verschillende tours te vinden in de stad waar je de verschillende locaties bezoekt met een bus of een taxi. Ge je liever niet alleen op reis, overweeg dan om een groepsreis Egypte te boeken. Leer door middel van de oude Egyptische cultuur over de geschiedenis van de wereld.

Levendige binnenstad
De hoofdstad van Egypte Caïro ligt vlak naast de Pyramides en is bereikbaar via het vliegveld in de stad. Naast de vele bezienswaardigheden om de stad heen is de stad ook zelf het waard om een bezoekje te brengen. Naast de rijke binnenstad van Egypte met veel winkels, restaurants en barretjes zijn er ook veel bezienswaardigheden in de stad zelf te bezoeken. De stad is gemakkelijk te verkennen door middel van taxi’s en publiek transport. Daarnaast zijn er genoeg hotels te vinden in de stad waar je kan verblijven en is de stad relatief goedkoop. Breng de dag door met lekker eten, een prachtige cultuur en heerlijk weer!

Rode Zee resorts
Hoewel Caïro een prachtige stad is met veel cultuur kan de stad erg druk zijn tijdens het toeristische seizoen. Veel mensen kiezen ervoor om de prachtige resorts te bezoeken die liggen aan de Rode Zee. In deze zee zijn prachtige koraalriffen en badplaatsen te vinden waar je tijdens een all inclusive dinner kan genieten van het heerlijke weer. Deze resorts zijn vaak uitgerust met luxe kamers, lekker eten en mooie zwembaden. Op een privé resort in Egypte kan je heerlijk ontspannen en al je zorgen laten gaan.

Wanneer naar Egypte?

Egypte ligt in de woestijn. Het hele jaar door is het er warm maar in de zomer kunnen de temperaturen te hoog worden. De beste tijd om Egypte te bezoeken is daarom in de lente, herfst of winter. De periode van oktober tot april is het meest populair. Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten tijdens je vakantie in Egypte.

Als eerst staat de zon rechter boven het land waardoor je sneller kan verbranden. In de woestijn kiest de lokale bevolking ervoor om lange witte gewaden te dragen omdat wit de zon weerkaatst en de warmte buiten houdt en zo de huid beschermt. Zonnebrand is zeker een aanrader en als je van plan bent om rond de woestijn te rijden is een korte broek zonder je in te smeren geen goed idee.

Groepsreizen Afrika

  • Botswana
  • Kenia
  • Marokko
  • Zuid-Afrika
  • Afrika
  • Shoestring Groepsreizen