Luxor

Abu Simbel tempel in Luxor
Luxor staat bekend als het ‘grootste openluchtmuseum ter wereld’ en was ooit de oude stad Thebe, de hoofdstad van Egypte tijdens het Nieuwe Rijk (ca. 1550-1070 v.Chr.). De stad is bezaaid met overblijfselen en monumenten uit het oude Egypte, waaronder tempels, tombes, en standbeelden.

Locatie

Luxor ligt ongeveer 700 kilometer ten zuiden van Caïro, aan de oostelijke oever van de Nijl. De locatie van de stad heeft het tot een strategische en culturele hub gemaakt gedurende duizenden jaren.

Inwoners

Met een bevolking van ongeveer een half miljoen mensen, bestaat Luxor uit een mix van moderne Egyptenaren en mensen die zich nog steeds nauw verbonden voelen met hun faraonische wortels. De lokale bevolking is trots op hun erfgoed en staat bekend om hun gastvrijheid.

Attracties

Luxor is beroemd om zijn ongelooflijke historische attracties. Een paar hoogtepunten zijn:

– Karnak Tempel: Een groot complex gewijd aan de god Amon-Ra.
– Luxortempel: Gelegen in het hart van de moderne stad, een prachtige oude tempel.
– Vallei der Koningen: Hier liggen de tombes van verschillende farao’s, waaronder die van
– Toetanchamon.
– Vallei der Koninginnen: De rustplaats voor vele koninginnen en prinsen.

Nijlcruise Luxor

Een Nijlcruise is een populaire manier om Luxor te bezoeken, waarbij veel cruises vertrekken vanuit of aankomen in de stad. Het biedt een unieke manier om de schoonheid van de Nijl en de omliggende landschappen te ervaren.

Vliegveld

Luxor International Airport bedient de stad en biedt zowel binnenlandse als internationale vluchten. Het is een toegangspoort voor veel toeristen die de historische wonderen van Luxor willen verkennen.

Transport naar Cairo

Reizen tussen Luxor en Caïro kan via vliegtuig, trein, of bus. De treinverbinding is populair en biedt een comfortabele en schilderachtige rit langs de Nijl.

Modern Luxor

Ja, er is ook een modern gedeelte van Luxor. Hoewel de stad beroemd is om zijn oude monumenten, biedt het moderne deel alle gemakken van een hedendaagse stad, inclusief winkelcentra, hotels, restaurants, en een levendige lokale markt.

Groepsreis Luxor, Egypte

Verschillende groepsreizen bezoeken Luxor in Egypte. De rondreis Egypte, Nijlvallei & Rode Zee (14 dagen, Djoser) gaat naar Caïro, Aswan, Abu Simbel, zeiltocht met feloek naar Kom Ombo, Luxor (3 dagen), Rode Zee en weer terug naar Caïro. De groepsreis Noord-Zuid Egypte van Shoestring heeft de volgende route: Caïro, Alexandrië, El Alamein, Aswan, Abu Simbel, met feloek naar Kom Ombo, Luxor (3 dagen), Hurghada en Cairo.

Een goedkope groepsreis Egypte is Egypte Cultuur en Strand (Shoestring, 9 dagen, v.a €949). Hierbij reis je met de nachttrein van Caïro naar Luxor (en niet met een feloek op de Nijl). Bekijk meer rondreizen op groepsreizen Egypte.

Goedkope groepsreis

  • Jordanië
  • Marokko
  • Midden-Oosten
  • Afrika
  • Kenia
  • groepsreis Egypte
    Tags: Luxor, Nijl, Vallei der Koningen, Toetanchamon, Karnak tempel, groepsreis Egypte, 2024, Nijlcruise, welke familiereis Egypte, bezienswaardigheden