Bezienswaardigheden Egypte

Piramiden Egypte
Egypte herbergt talloze bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hier zijn enkele van de meest beroemde en belangrijke bezienswaardigheden van Egypte.

De Piramiden van Gizeh

De Grote Piramide van Cheops, de Piramide van Chefren en de Piramide van Mykerinos zijn de bekendste en meest indrukwekkende piramiden in Egypte. De Sfinx, een monument met het lichaam van een leeuw en het hoofd van een farao, bevindt zich ook in Gizeh.

Luxor

Luxor, gelegen aan de oevers van de rivier de Nijl, is een stad vol met oude tempels en monumenten, zoals de Tempel van Karnak en de Tempel van Luxor.

De Vallei der Koningen

De Vallei der Koningen is een begraafplaats in Egypte voor farao’s en enkele hoogwaardigheidsbekleders uit de Egyptische oudheid. Het ligt nabij de stad Luxor, aan de westoever van de Nijl. De vallei was in gebruik tijdens de 18e tot en met de 20e dynastie van het Nieuwe Rijk (ca. 1539-1075 v.Chr.) De site is sinds 1979 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Vallei der Koningen is beroemd vanwege zijn goed bewaarde koninklijke graven en rijke archeologische vondsten. Er zijn meer dan 60 graven ontdekt, variërend in grootte en decoratie. De meest bekende tombe is die van farao Toetanchamon (KV62), die in 1922 werd ontdekt door de Britse archeoloog Howard Carter. De ontdekking van Toetanchamon’s tombe was sensationeel omdat het graf vrijwel ongeschonden was en talloze schatten en artefacten bevatte, waaronder het beroemde gouden dodenmasker van de jonge farao.

Abu Simbel

Dit tempelcomplex bestaat uit twee enorme rotsen die zijn uitgehouwen met standbeelden van farao Ramses II en zijn vrouw Nefertari.

De Tempel van Edfu

Deze goed bewaard gebleven tempel is gewijd aan de valkgod Horus en is een van de grootste en best bewaard gebleven tempels in Egypte.

De Tempel van Kom Ombo

Deze unieke dubbeltempel is gewijd aan de krokodilgod Sobek en de valkgod Haroeris.

Alexandrië

Deze Mediterrane stad, gesticht door Alexander de Grote, is rijk aan geschiedenis en bezienswaardigheden zoals de Catacomben van Kom el Shoqafa en de Qaitbay Citadel.

Het Egyptisch Museum in Caïro

Dit wereldberoemde museum herbergt een enorme collectie van oude Egyptische kunst en artefacten, waaronder de schatten van Toetanchamon en de mummies van vele farao’s.

Aswan

Deze stad aan de Nijl staat bekend om zijn pittoreske schoonheid en is de thuisbasis van de Aswandam, de Onvoltooide Obelisk en de Tempel van Philae.

De Rode Zee kust

Egypte staat ook bekend om zijn prachtige stranden en duiklocaties aan de Rode Zee, zoals Sharm el-Sheikh, Hurghada en Dahab.

Nijl rivier

De Nijl is een beroemde en historisch belangrijke rivier in het noordoosten van Afrika. Het is de langste rivier ter wereld, met een lengte van ongeveer 6.650 kilometer. De Nijl ontspringt in het gebied rond het Victoriameer in Oost-Afrika en stroomt door verschillende landen, waaronder Oeganda, Soedan en Egypte, alvorens uit te monden in de Middellandse Zee.

Goedkope Nijlcruise Egypte
Stipreizen heeft een goedkope Nijlcruise. De verzorging is volpension en de vlucht is inbegrepen. Bagagekosten, drank en excursies tijdens de cruise zijn exclusief.
Luxe Nijlcruise Egypte (Stipreizen, 8 dagen, v.a €499)

Rondreizen Egypte

Groepsreis Egypte
– Egypte bezienswaardigheden